3 élethelyzet, amikor hasznos lehet egy lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó

Weboldalunk látogatói bizonyára gyakran teszik fel maguknak a kérdést: “pontosan milyen előnyökkel járna számomra egy lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó? Tényleg érdemes lenne rá lecserélni a jelenlegit?”

A biztonsági ajtók előnyeit lehet szemléltetni statisztikákkal, műszaki adatokkal, betörési tesztekkel. Az emberek számára viszont sokkal fontosabb, hogy azt lássák, milyen előnyöket tud nekik nyújtani egy ilyen nyílászáró a gyakorlatban. Ezért most nézzünk 3 hétköznapi történetet fiktív karakterekkel, ám nagyon is valós élethelyzetekkel!

Amikor a lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó védőpajzsként viselkedik

Áron és a felesége Emese, friss házasok, nemrég vásárolták meg első közös lakásukat egy társasházban. Az ingatlan teljes felújításon esett át, és mivel a fiatal pár rengeteg pénzt ölt abba, hogy lakását ízlésesen és otthonosan berendezze, ezért számukra egyértelmű volt, hogy beszereltetnek egy lépcsőházi biztonsági bejárati ajtót is, hisz nem szeretnék, ha értékeiknek egyszer csak “lába kelne”.

A szomszédok titkon még meg is mosolyogták őket, mondván, “mire fel ez a nagy elővigyázatosság, ez egy teljesen biztonságos környék.”. Néhány hónappal később egy délután, mikor Emese hazaérkezik a munkából, több rendőrautót és néhány tanácstalanul álldogáló lakót lát a ház előtt. Egyiküktől megtudja, hogy a délelőtti órákban egy illetéktelen behatoló járt az épületben, aki több lakást is kifosztott.

Emese lélekszakadva rohan a legközelebbi rendőrhöz, akitől megtudja, hogy az ő lakásukat nem érte kár. A nyomozó szerint bár látszik, hogy az illető próbálkozott, de nem járt sikerrel, nem tudott bejutni a bejárati ajtón. Amikor az esti órákban hazaérkező Áron is értesül a történtekről, aki csak annyit mond: “sejtettem, hogy nem lesz gond. Ezért választottunk Nívó Ajtót.” .

A nyugalom csendes szigete

Nemrég hatalmas öröm érte a Kovács családot: megszületett második gyermekük. Az immár négytagúra bővült família egy lakótelepi lakásban él, ahol már megszokták ugyan a kisebb-nagyobb zajokat, azzal viszont nem számoltak, hogy a szemben lévő lakásba négy egyetemista költözik be.

Minden jel arra mutat, hogy a fiatalok remekül érzik magukat, hiszen sűrűn tartanak házibulit és hívják át a barátaikat. Ezek az összejövetelek viszont sokszor igen nagy hangerővel járnak: zene, kiabálás, hangos nevetés, ami mind kihallatszik a lakásból. Ráadásul a lépcsőházban sem fogják magukat vissza, csapkodják az ajtót és hangosan közlekednek fel-le.

Kovácsék ezt egyre nehezebben tűrik, ugyanis a kisbaba gyakran felébred a zajongásra, ilyenkor nagyon nehéz megnyugtatni. A család többször is kérte a fiatalokat, hogy legyenek csendesebbek, de nem hallgatnak rájuk.

A házaspár viszont nem szeretne rendőrségi ügyet és elmérgesedő szomszédi viszonyt, ezért mivel amúgy is esedékes volt már az ajtócsere, a régi nyílászárót lecserélik egy lépcsőházi biztonsági bejárati ajtóra. Végül egy Nívó Plusz ajtóra esik a választásuk, ami nem csak betörésbiztos, de négyrétegű szendvics szerkezetének köszönhetően 42 decibellel tompítja a kintről érkező hangokat.

A különbség jól hallható. A lakás sokkal csendesebb lett, szinte olyan béke honol, mint a fiatalok beköltözése előtt. A legifjabb Kovács álmát immár nem zavarják a vad tivornyázások.

Spóroljunk a rezsin!

Lívia egyedülálló szülőként, egymaga neveli két kisgyermekét. Hiába dolgozik reggeltől estig, a fizetése nagy részét elviszi a megélhetésük. Társasházi lakásukban saját gázkazánnal fűtenek, ami a téli időszakban igencsak megemeli a rezsiköltségeket. Lívia azonban nem szeretné, hogy gyermekei fázzanak, ezért biztosítja számukra a kellemesen meleg hőmérsékletet, ám a gázszámla kifizetése sokszor igencsak nehézkes.

Egy nap viszont rájuk mosolyog a szerencse: egy rokontól nagyobb pénzösszeget örökölnek, amit az anyuka bölcsen, lakásfelújításra fordít: kicserélteti a régi, rosszul záródó ajtókat és ablakokat modern, jól szigetelő nyílászárókra.

Mivel a társasház olyan kialakítású, hogy a bejárati ajtó egy nyitott lépcsőházba nyílik, ezért tudja, hogy olyan ajtóra van szüksége, amely a biztonság mellett kiemelkedő hőszigeteléssel is rendelkezik. Így hát a kínálatból a normál lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó helyett egy Nívó Extra ajtót választ, ami kőzetgyapot és pirhab szigetelőréteggel van ellátva, emellett hőhídmentes is.

Az új nyílászáró pedig ennek köszönhetően nem csak a betörőket, hanem a hideget is odakinn tartja. A modern ablakoknak és ajtóknak hála a fűtési költség a töredékére csökken, noha a lakásban még a fagyos napokon is kellemes meleg uralkodik.

Hogyha Ön is szeretne szereplőinkhez hasonló pozitív tapasztalatokkal gazdagodni, akkor keressen minket bizalommal!

2022.02.01.

bejárati ajtó
nívó biztonsági ajtó
biztonsági ajtó
műanyag ajtó
fa ajtó
fa bejárati ajtó
acél ajtó
acél biztonsági ajtó
fém bejárati ajtó
műanyag bejárati ajtó
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat