Blog

keresés ikon

A luxus beltéri ajtók 5 ismertetőjegye

blog header kép

A luxus beltéri ajtók 5 ismertetőjegye

Egy társasházban mindig egy kicsit nehezebb kitűnni a tömegből az otthonuk stílusát illetően, hiszen a lehetőségek sokkal korlátozottabbak, mint egy családi ház esetén. Egy luxus beltéri ajtó azonban remekül prezentálja, hogy az ott lakók nem kérnek a tömegtermékekből, így könnyedén kiemelkedhet a lépcsőház többi lakásajtaja közül. De milyen is pontosan egy luxuskategóriás beltéri bejárati ajtó?

A zárak kiválasztása

blog header kép

Hasznos tanácsok a zárak kiválasztásához

Amikor új bejárati ajtót vásárolunk, nem csak a méretét, típusát, színét kell meghatároznunk, hanem olyan “apróságokat” is, mint például a zárak. Hisz hiába védi otthonunkat a legmasszívabb biztonsági ajtó, ha a zárszerkezet könnyen feltörhető és a betörő játszi könnyedséggel bejut a lakásba. Nézzünk pár szempontot, amit célszerű figyelembe venni a választásnál.

A panel ajtó

blog header kép

Miért nem egyszerű a panel ajtók cseréje?

Habár a panellakások fénykora régen leáldozott, még ma is rengeteg ilyen épület áll hazánkban, és a lakosság közel egyötöde él a régi rendszerben épült panelházakban. A lakások beljesét azonban sokan modernizálták azóta, így ma már egyre több helyen látni a mai trendeknek megfelelően kialakított belteret, modern, jól szigetelő ablakokat és panel ajtókat.

Hangszigetelő bejárati ajtó

blog header kép

Mikor ajánlott egy hangszigetelő bejárati ajtó beszereltetése?

Egy bejárati ajtóval kapcsolatban az emberek többségének az alábbi elvárásai vannak: legyen szép, biztonságos, viszonylag olcsó, időtálló. Az olyan dolgokra, mint a hő-vagy hangszigetelés már jóval kevesebben gondolnak, holott egy hangszigetelő bejárati ajtó rengeteg bosszúságtól kímélheti meg az ott lakókat. De hol milyen szempontok miatt előnyös? Nézzük!

Kültéri bejárati ajtó

blog header kép

Hogyan válasszunk kültéri bejárati ajtót?

Akár új ingatlan építéséről van szó, akár a régi teljes felújításáról, a nyílászárók sok embernek okoznak nagy dilemmát. Az ablakok még a könnyebbik eset, azonban a kültéri bejárati ajtó kiválasztása többeknek is alaposan feladja a leckét. Hiszen ez utóbbi lesz tulajdonképpen az “átjáró” az otthon és a kinti világ között, ezért érdemes alaposan utánajárni a szóba jöhető lehetőségeknek.

Az ajtó hangszigetelése

blog header kép

Miért fontos az ajtó hangszigetelése?

Sokszor talán észre sem vesszük, de ebben a felgyorsult világban állandó zajban éljük a mindennapjainkat. Ritka pillanat, amikor teljes csend vesz körül, az a fajta csend, amikor még a saját lélegzetvételünk is hangosnak tűnik. Az efféle némaság pedig igencsak pihentető és megnyugtató. Nem csoda, hogy egyre nagyobb az igény mutatkozik például az ajtó hangszigetelésére, hiszen az emberek szeretnének néha egy kicsit - legalább a saját otthonukban - elvonulni a világ zaja elől.

1 / 6