Blog

keresés ikon

Hangszigetelő bejárati ajtó

blog header kép

Mikor ajánlott egy hangszigetelő bejárati ajtó beszereltetése?

Egy bejárati ajtóval kapcsolatban az emberek többségének az alábbi elvárásai vannak: legyen szép, biztonságos, viszonylag olcsó, időtálló. Az olyan dolgokra, mint a hő-vagy hangszigetelés már jóval kevesebben gondolnak, holott egy hangszigetelő bejárati ajtó rengeteg bosszúságtól kímélheti meg az ott lakókat. De hol milyen szempontok miatt előnyös? Nézzük!

Kültéri bejárati ajtó

blog header kép

Hogyan válasszunk kültéri bejárati ajtót?

Akár új ingatlan építéséről van szó, akár a régi teljes felújításáról, a nyílászárók sok embernek okoznak nagy dilemmát. Az ablakok még a könnyebbik eset, azonban a kültéri bejárati ajtó kiválasztása többeknek is alaposan feladja a leckét. Hiszen ez utóbbi lesz tulajdonképpen az “átjáró” az otthon és a kinti világ között, ezért érdemes alaposan utánajárni a szóba jöhető lehetőségeknek.

Az ajtó hangszigetelése

blog header kép

Miért fontos az ajtó hangszigetelése?

Sokszor talán észre sem vesszük, de ebben a felgyorsult világban állandó zajban éljük a mindennapjainkat. Ritka pillanat, amikor teljes csend vesz körül, az a fajta csend, amikor még a saját lélegzetvételünk is hangosnak tűnik. Az efféle némaság pedig igencsak pihentető és megnyugtató. Nem csoda, hogy egyre nagyobb az igény mutatkozik például az ajtó hangszigetelésére, hiszen az emberek szeretnének néha egy kicsit - legalább a saját otthonukban - elvonulni a világ zaja elől.

Acél bejárati ajtó

blog header kép

Mire figyeljünk oda, ha acél bejárati ajtót szeretnénk?

Napjainkban nagy a kereslet a biztonsági ajtók iránt, hiszen a betörők “lelkesedése” sajnos nem lankad, ráadásul egyre agyafúrtabb módszerekkel próbálkoznak. Egy masszív acél bejárati ajtó viszont nekik is feladja a leckét - már persze ha a valóságban is stabil és betörésbiztos, nem csak “papíron”.

Bejárati ajtó

blog header kép

3 + 1 érv az egyedi bejárati ajtók mellett

A nyílászárók cseréjekor sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon előre gyártott, kész terméket válasszanak, vagy inkább egyedi bejárati ajtót készíttessenek. Hiszen az első lehetőségnél sokkal kevesebb a macera, ám a másodiknál jóval több a lehetőség.

Lakás ajtó

blog header kép

Milyen egy biztonságos lakásajtó?

Az otthon biztonsága mindenki számára alapvető, ám ennek mértékét már sokan, sokféleképpen képzeljük el. Valakit teljesen megnyugtat az a tudat is, ha a lakásajtó egy szimpla műanyag nyílászáró, míg más csak akkor nem érzi magát és értékeit veszélyben, ha egy betörésbiztos ajtó védi lakása bejáratát. De valóban szükség van a lakások esetén is extra védelemre?

1 / 5