4 ok, hogy miért ne saját kezűleg végezzük a bejárati ajtó beszerelését

Manapság hódít a DIY, azaz “csináld magad” mozgalom, melynek köszönhetően rengetegen válnak önjelölt barkácsmesterré. Egy bizonyos szintig nincs is azzal semmi gond, ha bármiféle előképzettség nélkül tevékenykedünk otthon, de bizonyos feladatokat – ilyen például a bejárati ajtó beszerelése – továbbra is érdemes inkább szakemberre bízni, mert előfordulhat, hogy több kárt okozunk, mint hasznot.

Egy ajtó beszerelése összetett feladat

Kikapni a falból a régi ajtót és a keretet majd betenni a helyére az újat; egyszerűnek hangzik, de valójában cseppet sem az. A meglévő ajtót ugyanis úgy kell eltávolítani, hogy minél kevésbé sértsük meg a falat és a vakolatot, az új nyílászárót pedig úgy kell beépíteni, hogy pontosan illeszkedjen, a vízszintes és függőleges elemek tökéletesen egyenesen álljanak, a rögzítés kellően masszív legyen, végül a falat is ki kell javítani, hogy ne látszódjon a ténykedésünk.

Mindez rengeteg szerszámot, azok szakszerű használatát, sok mérést és persze gyakorlatot igényel. Hacsak nem dolgoztunk korábban hasonló területen vagy nincs egy olyan ismerősünk, aki rutinos a bejárati ajtók beszerelésében, akkor nem ajánlott saját kezűleg nekiesni a műveletnek. Ez hatványozottan igaz akkor, ha az ajtó és a nyílás mérete nem egyezik, mert ez esetben falat kell bontani vagy toldani, amit végképp bízzunk inkább egy kőműves szakemberre!

Rengeteg minden múlik a méretezésen

Egy új ajtó kiválasztása mindig a felméréssel kezdődik. És itt most nem a kínálat feltérképezésére gondolunk (bár természetesen ez is nélkülözhetetlen), hanem a falnyílás méreteinek meghatározására. Hiába vásároljuk meg ugyanis a legszebb bejárati ajtót, ha a helyszínen derül ki, hogy rosszul vettük le a méreteket és nem passzol a nyílásba. Már egy-két milliméternyi eltérés is hatalmas galibát tud okozni.

E kellemetlen meglepetések elkerülése végett célszerű már a felmérést is szakemberekre bízni. Nálunk, a Nívónál ez nem is kérdés, hiszen az előzetes árajánlat visszaigazolása után szakembereink egy előre egyeztetett időpontban kimennek a helyszínre, és leveszik a pontos méreteket. Így az ajtó biztosan a megfelelő paraméterekkel fog majd elkészülni, és tökéletesen illeszkedni fog a nyílásba.

A nem szakszerű bejárati ajtó beszerelést a garancia is bánhatja

A nyílászárókra a gyártók eltérő idejű garanciát vállalnak, de ezt csak abban az esetben érvényesíthetjük, ha az ajtó rendeltetésszerű használat mellett vagy gyártási hiba miatt károsodik. Ha azért sérül meg, mert rosszul végezzük a beépítést, akkor nem érvényesek a garanciális feltételek, nem kérhetünk ingyen cserét vagy javítást.

Tehát ott fogunk állni egy megrongálódott ajtóval a kezünkben, és választhatunk, hogy vagy használjuk így (már ha nem keletkezett benne túl nagy kár), vagy nem csekély összegért cserébe vásárolunk ismét egy újat. Ekkor pedig rájövünk, hogy amennyi pénzt a két ajtóra elköltöttünk, annak a töredéke fedezte volna a szakszerű beszerelés költségét, ráadásul rengeteg időt és bosszankodást is megspóroltunk volna.

Időt és energiát takarítunk meg

Egy tapasztalt szakemberekből álló csapat számára egy bejárati ajtó beépítése mindössze 2-3 órát vesz igénybe, amiben benne van a régi ajtó kiszedése és a munkálatok utáni összetakarítás is. Ám ne feledjük, hogy ők ezt a munkát már rutinból végzik, így nem sokat kell gondolkodniuk az egyes folyamatokon, gyorsan és pontosan tudnak dolgozni a szerszámaikkal, és segítik egymás munkáját.

Ám ha egyedül, esetleg másodmagunkkal, tapasztalat és szakértelem híján akarjuk az ajtócserét megoldani, akkor rengeteg idő el fog menni a szerszámok keresgélésével, a méricskéléssel, ha pedig elakadunk, akkor az utánanézéssel, hogy hogyan haladjunk tovább. Ráadásul akadhatnak olyan váratlanul felmerülő hibák is, melyekre az internetes útmutatók nem térnek ki, saját kútfőből pedig nem tudjuk a megoldást.

Így egy bejárati ajtó beszerelése akár egy egész napot, vagy még többet is igénybe vehet, a munka végére pedig fizikailag és szellemileg is biztosan nagyon fáradtak leszünk, holott közel sem biztos, hogy a beépítés tökéletesen sikerült.

Ha viszont mindezt szakemberekre bízzuk, akkor csupán annyit kell tennünk, hogy a megbeszélt időben otthon tartózkodunk – ők pedig minden mást megoldanak helyettünk.

Ön megrendeli a Nívó ajtót, mi pedig beszereljük!

Most már láthatja, miért nem jó ötlet szaktudás nélkül belevágni a bejárati ajtó kicserélésébe. Hogyha el akarja kerülni a fent említett buktatókat, akkor bízza ránk a szerelést! Csapatunk az egész ország egész területén vállalja az általtunk gyártott biztonsági ajtók beszerelését.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy egyeztethesse diszpécserünkkel, mikor lenne Önnek alkalmas az időpont a helyszíni felméréshez, majd az új ajtó beépítéséhez. Kérésre pedig a régi ajtaját is elszállítjuk!

2022.05.30.

luxus házak
nívó biztonsági ajtó
biztonsági ajtó
bejárati ajtó
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat