A fa ajtókról másképp – egy betörő szemszögéből

A fa biztonsági bejárati ajtók növekvő népszerűségének több oka is van: az esztétikus megjelenés, a magas fokú védelem, és egyedi gyártású ajtó esetén a maximális testreszabhatóság.

Létezik azonban egy olyan réteg, aki kicsit sem örül annak, hogy ezek a nyílászárók egyre elterjedtebbek a lakosság körében – igen, a betörőkről van szó. Az ő esetükben ugyanis ezek az ajtók jelentősek csökkentik egy-egy “akció” sikerességét, egyben növelik a lebukás esélyét. Nézzük, miként vélekedik egy hívatlan látogató a biztonsági ajtókról! Történetünk hőse természetesen fiktív karakter, de az igazi betörők is hasonlóképp gondolkoznak.

A jól álcázott mestermű

“Tudom, hogy az ilyesmivel nem igazán illik dicsekedni, de már hosszú évek óta űzöm a betörés nemes szakmáját, és talán el sem hinnék, hogy hány tucatnyi sikeresen végrehajtott “küldetés” van a hátam mögött.

Láttam én már mindent: vadul vicsorgó házőrző ebeket, olyan masszív és hegyes végű kerítéseket, amelyek egy börtön udvarán is megállnák a helyüket, silány és profi minőségű riasztórendszereket, de olyan – magát ravasznak gondoló – tulajdonost is, aki időkapcsoló által vezérelt világítással próbált átverni.

Mivel nagy tapasztalatom van már, ezért az ilyen trükkök nekem aztán nem tudják feladni a leckét. Ám sokszor az is megdöbbentő, hogy egyes emberek mennyire nem gondolnak a biztonságra. Talán nem számítanak arra, hogy vagy én, vagy valamelyik “kollégám” felkeresi majd őket? Nagy hiba.

Az ilyen ingatlanoknál van a legkönnyebb dolgom, hiszen az ajtó általában könnyen betörhető műanyag vagy fa, és nincs riasztó, sem kamera. Pár másodperc alatt benn vagyok, majd gyorsan telipakolom a táskám a talált kincsekkel és ugyanilyen gyorsan kámforrá is válok. A kilétemre pedig soha nem kerül fény.

Ám az utóbbi években egyre nehezebb a dolgom. Ennek pedig az a fő oka, hogy megjelentek a piacon azok a fa biztonsági bejárati ajtók, melyek még nekem is feladják a leckét. Én csak “jól álcázott mesterműveknek” nevezem őket, ugyanis első ránézésre nem látok mást, csak egy ízléses faajtót. De mindez csak illúzió.

Ugyanis amint elkezdek rajta dolgozni a szerszámaimmal, máris jön a hidegzuhany. Ezeken a betörésbiztos ajtókon ugyanis nem fog sem a feszítővas, sem a fúró, sem a csavarhúzó, de még a régi, de jól bevált rugdosás sem! Hiába feszegetem, lökdösöm, meg sem mozdul. Ilyen esetekben pedig mit tesz egy óvatos és megfontolt betörő? Gyorsan odébbáll, még mielőtt valakinek szemet szúr a ténykedése!”

A fa biztonsági bejárati ajtók nem adják egykönnyen magukat!

“Amikor az első ilyen nyílászáróba futottam bele, még nem értettem, hogy mi a gond. Miért nem sikerül áttörnöm? Micsoda zár lehet rajta? Mégis miből készült, hogy még a rúgásaim sem hoznak eredményt?

Kíváncsi természetű ember lévén persze nem hagyott nyugodni a dolog, így hazaérve felcsaptam az internetet és böngészni kezdtem. Akkor döbbentem rá, hogy ezeknek a fa biztonsági bejárati ajtóknak csak külső burkolatuk tartalmaz fát, valójában pedig tömör acéllemez és acélból készül keret alkotja őket.

Az ajtótok sem piskóta, ahhoz ugyanis szénacél zártszelvényt használnak. A többpontos biztonsági zár, a kiemelésgátló csapozat pedig már csak a hab a tortán. Ezek alapján már egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem boldogultam vele. Ez az ajtó egy valódi erődítmény!

De tudják, hogy mégis mi szomorít el a legjobban? Az, hogy ezeket a biztonsági ajtókat nagyon nehéz felismerni! Sokkal könnyebb lenne a dolgom, ha mind egy kaptafára készülne, de a legtöbbet egyedi tervezés alapján gyártják, így gyakorlatilag nincs két egyforma közöttük.

Akad egy-és kétszárnyú, famintás, egyszínű, tömör, üveges, bevilágítóval bővített, széles, keskeny, kifelé és befelé nyíló… ennyi variációt még felsorolni is hosszadalmas! Ráadásul egyre több és több épületben tűnnek fel, legyen szó akár társas- vagy családi házról, hiszen létezik külön bel-és kültéri változatuk is.

Mindazonáltal el kell ismernem, hogy a biztonságosságuk lenyűgöző, így már tervben van, hogy a saját lakásomba én is ilyen építtetek majd be. Így biztosan tudom, hogy egyik riválisom sem fog majd meglátogatni a távollétemben.”

Védje otthonát Ön is Nívó Biztonsági Ajtóval!

Hogyha még egy betörő is ilyen elismerően nyilatkozik a fa biztonsági bejárati ajtókról, akkor Ön biztos lehet benne, hogy otthona védelmét nem vesszük félvállról!

Egyedileg gyártott nyílászáróinkra ráadásul 10 év teljeskörű garanciát is vállalunk! Tervezze meg új ajtatát, amit 4-8 hét alatt legyártunk, szakembereink pedig a beépítésről és a régi ajtó elszállításáról is gondoskodnak! Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és minden felmerülő kérdésére készséggel válaszolunk!

2022.05.30.

luxus házak
nívó biztonsági ajtó
biztonsági ajtó
bejárati ajtó
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat