Biztonsági zár bejárati ajtóra

Ebben a bejegyzésben a bejárati ajtóra szerelhető biztonsági zárakról értekezünk. Beszédes tény, hogy ma, Magyarországon, a betörések jelentős részét a bejárati ajtón keresztül követik el. Egy régi ajtó, egy kimozdítható ajtótok, egy egyszerű zár, mindig csábító tényező egy betörőnek.

Betörés esetén nem csak bent tartott értékeink vannak veszélyben: sokszor maga az ajtó is maradandó károkat szenved, használhatatlanná válik. A feszegetés, fúrás számos esetben véglegesen tönkreteszi a zárat, javíthatatlanná válik. Egy komplett ajtó-, illetve zárcsere kapcsán, döntés előtt néhány szempontot vegyünk figyelembe. Ha a bejárat kialakításakor a biztonsági ajtó mellett döntünk, akkor mi magunk is sokat tettünk azért, hogy otthonunk ne legyen vonzó helyszín egy betörő számára.

Azonos szinten

Bejárat esetén a biztonsági bejárati ajtó alkalmazása ajánlott és célszerű. Ajánlott, mert egyszeri beruházással hosszú évekre biztosítjuk nyugalmunkat. Célszerű, mert egy stabil, masszív, minőségi zárakkal rendelkező ajtó tökéletes védelmet nyújt a hívatlan vendégekkel szemben. A biztonsági ajtózár szerepe kulcsfontosságú abban, hogy az ajtó betöltse védelmi funkcióját.

Hiába van magas minőségű biztonsági zár az ajtón, amennyiben az régi, elavult, és nem rendelkezik a modern, biztonságos kialakítással. Lehetőség szerint olyan gyártót keressünk, aki vállalja, hogy az adott helyszínre egyedi méret és szín igényeket figyelembe véve készíti el ajtónkat.

A zárbetétet az ajtó biztonsági szintjéhez igazítsuk, az ajtó-tok-zár egysége és egyforma minősége biztosítja a megfelelő hatékonyságot. Arra is gondolnunk kell, hogy a bejárati ajtó mellett ingatlanunk többi nyílászárója is megfeleljen a kívánt védelmi kritériumoknak. Így, együttesen szolgálják nyugalmunkat.

Zárak bejárati ajtóra

A zárak esetében is kijelenthetjük a régi igazságot, miszerint a kevesebb néha több. Hiába szereltetünk fel sok zárat az ajtónkra, ha azok könnyedén feltörhetők. A betörők olyan kifinomult technikával dolgoznak, mint a zártörés, zárfúrás, fésülés vagy éppen savazás. A biztonsági cilinderbetét szinte végtelen számú variációban működhet, ezért nem kell félnünk attól, hogy - mint régebben - egy kulccsal több zár is nyitható. A kódkártya az azonosításban segít, felmutatásával igazoljuk tulajdonjogunkat, így más nem készíthet másolatot kulcsainkról.

Az ajtózárak sokféle minőségben és árban érhetők el. Kategóriák szerint beszélhetünk portál, bevéső, többpontos, retesz és hevederzárról. További alternatívaként az elektromos biztonsági ajtó, gömb, illetve tolózár is a kínálat részét képezi. A zár működési elvét tekintve lehetnek kulcsos, cilinderes vagy toalett kialakításúak. Jellemzők alapján az egynyelves, kétnyelves, kampós, görgős és többpontos zárakról beszélhetünk.

Biztonsági zár bejárati ajtóra

A tökéletes betörésvédelmet a megfelelően rögzített tok, a megerősített ajtólap és a betörésbiztos zár biztosítja. A több mobilis és fix csapozattal rendelkező, különálló cilinderes zárak maximális védelmet nyújtanak. Ellenállnak a feszegetésnek, fúrásnak, bármiféle fizikai ráhatásnak.

Ezeket a többpontos zárakat könnyen felismerhetjük, hiszen az előlap az ajtó élének teljes hosszában fut végig. Ezen az elemen különböző magasságban találhatjuk a tökéletes zárást garantáló nyelveket, kampókat. A nyelveket a kilincs felhúzásával vagy a kulcs többszöri elfordításával mozdíthatjuk el.

2022.05.27.

bejárati ajtó
nívó biztonsági ajtó
biztonsági ajtó
kültéri bejárati ajtó
kültéri biztonsági ajtó
biztonsági ajtó kültérre
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat