Kerítés szerelés - akár szereld össze magad új Nívó kerítésed!

Építőipari szakembert találni manapság egyáltalán nem könnyű. Olyat pedig pláne nem, aki rövid határidővel, kiváló minőségben, megbízhatóan, megfizethető áron dolgozik. Nem csoda, ha egyre többen végzik el sajátkezűleg az egyes munkálatokat. Szerencsére a Nívó kerítés szerelése akár “szereld magad” formában is könnyedén kivitelezhető, hiszen mind az alumínium, mind az acél elemek felrögzítése roppant egyszerű.

Mai cikkünkben azoknak adunk pár hasznos tanácsot, akik saját maguk szeretnék összeállítani új kerítésüket.

Az előkészületek

Noha a kerítéslécek felszerelése alapszintű barkácstudással is könnyedén kivitelezhető, az nyilvánvaló, hogy a kerítés nem állhat csak úgy a levegőben, tehát oszlopokra és lábazatra is szükség lesz. Ha csupán a lécek cseréjére kerül sor, akkor ez már rendelkezésre áll, maximum némi javításra, állagmegóvásra lesz szükség.

Ha viszont teljesen a nulláról építünk fel egy új kerítést, akkor először is az alapot kell elkészíteni. Hacsak nem vagyunk gyakorlott kőművesek, akkor ezt a munkafolyamatot bízzuk inkább szakemberre! A lábazatnak és az oszlopoknak ugyanis stabilnak, egyenesnek, milliméteres pontosságúnak kell lennie. Mihelyst azonban a kőműves munka elkészült, már neki is láthatunk a “szereld magad” jellegű kerítés szerelésnek.

Az acél kerítés összeállítása

Ahhoz, hogy az acél kerítéselemeket fel tudjuk rögzíteni, szükség lesz a hozzá készült, C-profil keretrendszerre, aminek az összeállítása szintén egyszerűen kivitelezhető.

Először is terítsünk a földre egy nagyobb darab kartonpapírt, vagy puha szövetet. Erre helyezzük rá a 4 darab Nívó C-profilt úgy, hogy a szélesebb oldaluk lefelé, a talaj irányába nézzen. A mellékelt keret-összeállító műanyagokat toljuk bele a vízszintes profilba, majd a kis ék segítségével rögzítsük. A műanyag kiálló részére húzzuk rá a függőleges C-profilt, majd egy csavarral fixáljuk.

Ugyanezt a műveletet ismételjük meg a C-profilok összes szélénél, és ezzel már létre is jött a négyszögletes formájú keret.

A vízszintes C-profilok végébe tegyük bele a T-formájú rögzítőkonzolokat. A keretet ezután helyezzük a kerítésoszlopok közötti nyílásba úgy, hogy a szélesebb fele kifelé, az utca irányába nézzen. A tartókonzolokat csavarokkal rögzítsük az oszlopokhoz. A keret ezzel elkészült, jöhetnek a kerítéselemek!

Az acél kerítéseket a korszerű KLIKK technológiával kell felrögzíteni. A lécekhez kapott műanyag klikkeket forgassuk bele az elemek hátuljába, majd helyezzük fel őket a keretre. Állítsuk be a kívánt távolságot, majd húzzuk meg a klikkekben található önmetsző csavarokat mindkét oldalon.

A kerítéselemeket lentről felfelé haladva helyezzük fel, ügyelve arra, hogy a köztük lévő hézag mindenhol egyforma legyen (függőleges elrendezésnél tetszés szerint haladhatunk jobbról balra, vagy balról jobbra).

Amint minden csavart megfelelően szorosra húztunk, a kerítés készen áll!

Az alumínium kerítés összeszerelése

Amennyiben inkább az alumínium kerítést részesítjük előnyben, akkor sem kell tartanunk attól, hogy az összeállítása kifog rajtunk! Nézzük, hogy zajlik a Nívó alumínium kerítés szerelés akár “szereld magad” jelleggel!

Fontos különbség az acél elemekhez képest, hogy az alumínium lécek fix méretben kerülnek legyártásra, 1700 mm, 2000 mm, 2500 mm és 3000 mm hosszúságban. Míg az acélt a korrózió miatt nem szabad utólag méretre vágni, addig az alumíniumnál nincs ilyen megkötés, így a rendelt elemeket tetszőleges hosszúságúra darabolhatjuk. Először is tehát szabjuk méretre a léceket.

Az alumínium lécek rögzítése az F-profil nevű sínek segítségével történik, melyeket a kerítésoszlopokra kell felszerelni. Ezekbe kell belecsúsztatni az elemeket, majd beállítani köztük a kívánt távolságot, végül csavarok segítségével hozzáerősíteni a profilhoz. Itt tehát (vízszintes elrendezésnél) nem lesz szükség egy komplett keretre, a sínek két oldalról is stabilan tartják az elemeket.

Nem szívesen vállalkozna a “szereld magad” kerítés szerelésre?

Habár útmutatónkból tisztán látszik, hogy a Nívó kerítések összeállítása cseppet sem nehéz feladat, mégis tisztában vagyunk vele, hogy akadnak olyan ügyfeleink, akik nem tudnak, vagy nem akarnak az összeszereléssel bajlódni.

Azonban nekik sem kell lemondaniuk a gondozásmentes, modern kerítésekről, ugyanis szakemberekből álló csapatunk helyszíni kivitelezést is vállal, az egész ország területén! Ha Ön is azt szeretné, hogy új kerítését ne csak kiszállítsuk, hanem fel is szereljük Önnek, akkor a kapcsolatfelvétel során jelezze ez irányú igényét, és bízza a munkát szakembereinkre!

2021.11.17.

nívó gondozásmentes fém kerítés
fém kerítés elemek
gondozásmentes kerítésrendszerek
kerítés
kerítésléc
modern kerítés
fahatású kerítés
klasszikus kerítés
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat