Kész kerítéselemek vagy kerítés saját igények szerint? 4 tipp a választáshoz

Kétfajta ember létezik: az egyik szeret az utolsó részletekig mindent aprólékosan megtervezni otthonában, a másiknak pedig az a lényeg, hogy minden a lehető leggyorsabban, legegyszerűbben elkészüljön. Az első típusba tartozók szívesen tervezgetik például a leendő kerítésüket, míg a másik tábor megelégszik a kész kerítéselemekkel, hiszen azokkal nem kell sokat vesződni.

És ott egy köztes csoport, aki erre és arra a megoldásra is hajlik, ám roppant nehezen tud dönteni. Mai cikkünkben nekik adunk egy kis segítséget.

Mennyire zavarna az egyediség hiánya?

A kész kerítéselemek jellemzője, hogy előre gyártott táblákban árulják őket, így csupán annyi dolgunk van velük, hogy lemérjük a telek hosszát, majd ehhez szükséges mennyiségben megvásároljuk őket. Ha a rögzítéshez is kész oszlopokat használunk, akkor tényleg minimális idő- és pénzbefektetéssel lehet új kerítésünk.

Viszont ez nem túl egyedi megoldás, így biztosak lehetünk benne, hogy másoknak is lesz majd ugyanolyan kerítésük. Lehet, hogy pont a szomszédunkban van vagy pár házzal arrébb valakinek az utcában. Akár teljesen ugyanolyan színű vagy elrendezésű kerítést is építhetnek.

Van, akit ez egyáltalán nem zavar, ám némelyeket roppant mód idegesít, hiszen otthonuk egyedisége ily módon csorbát szenved. Gondoljuk végig, hogy mi melyik tábort erősítjük, és ha inkább az utóbbit, akkor lehet, hogy a kész kerítéselemek számunkra nem bizonyulnak jó választásnak.

Mennyi időt szánunk a tervezésre?

A kerítés némelyeknek nem jelent többet, mint egy fizikai telekhatárt, ami egyértelműen elválasztja az udvart az utcától, így senki sem védekezhet azzal, hogy “véletlenül” dézsmálta meg például a ház előtt álló gyümölcsfa termését, mert nem gondolta, hogy az már magánterületen áll.

Akinek tényleg csupán a védelmi és a határoló funkció a lényeg, emellett nem akar sok időt szánni a kerítés megtervezésére, az alapanyagok beszerzésére és magára az építésre, az lehet, hogy valóban jobban jár, ha kész kerítéselemeket választ.

Aki szerint viszont a kerítés az otthon egy fontos kiegészítője, aminek stílusban és megjelenésben illeszkednie kell a házhoz és a kerthez, az valószínűleg nem lesz rest arra, hogy akár napokon, heteken keresztül kutakodjon az interneten ötletekre, lehetőségekre vadászva.

Az ilyen emberek szeretnek látványtervezőkethasználni, rajzokat, vázlatokat készíteni, majd kikalkulálni, hogy a megálmodott kerítés anyagilag mennyire lenne megterhelő a családi kassza számára. Egy ilyen gondos tervezőmunka pedig csak tökéletes végeredménnyel, egy minden igényt kielégítő egyedi, mutatós kerítés létrejöttével zárulhat.

Mikorra kellene elkészülnie a kerítésnek?

Akadnak az életben olyan pillanatok, amikor nem érünk rá kivárni azt, hogy valósággá váltsuk az elképzeléseinket, hanem gyorsan valamilyen ideiglenes megoldást kell választanunk. Ilyen a kerítések esetében is előfordulhat; ha például hamarabb költözünk be az új házba, minthogy az udvart be tudjuk fejezni, vagy a régi kerítés cseréje sürgőssé válik, mert egyébként sem volt már stabil, de egy heves vihar teljesen tönkretette.

A kész kerítéselemekből és oszlopokból akár pár óra alatt is felépíthető egy komplett kerítés, ami átmenetileg jó szolgálatot tesz majd, amíg le nem cseréljük egy véglegesre.

Az egyedileg tervezett léckerítéshez viszont valószínűleg szükség lesz beton- vagy téglaoszlopok, illetve lábazat építésére, ki kell alakítani a kis- és nagykapuk helyét, majd egyesével felrögzíteni a léceket és beszerelni a kapukat. Ez pedig mind időbe telik, pláne, ha nulláról indulunk. Főleg akkor, ha a kerítés elemeit nem raktárkészletről vásároljuk meg, hanem egyedileg gyártatjuk le.

De ha nem túl sürgős a dolog, akkor érdemesebb ezt a megoldást választani, és inkább még egy kis ideig elviselni a kerítés hiányát, hogy utána valóban olyan lehessen, mint amilyennek megálmodtuk.

Mikor válassza a kész kerítéselemek helyett a Nívó Kerítést?

Összegezzük az olvasottakat: ha nem zavarja, hogy a kerítése nem egyedi, hanem “tömeggyártott” hatást kelt, ha nem akar túl sokat vesződni a tervezéssel, és ha rövid időn belül el kell készülnie a kerítésnek, akkor lehet, hogy Ön jobban jár, ha kész kerítéselemeket vásárol.

Ellenben ha egy olyan kerítésre vágyik, amelyet teljes egészében a saját igényeire szabottan tervezhet meg, ha szeretné megvalósítani az elképzeléseit, és ha nem zavarja egy kis várakozás azért cserébe, hogy olyan kerítése legyen, mint amilyen senki másnak, akkor jó szívvel ajánljuk Önnek a Nívó acél vagy alumínium kerítésléceket! Vegye fel velünk a kapcsolatot, és ismerje meg a gondozásmentes kerítések új generációját!

 

2021.09.29.

nívó gondozásmentes fém kerítés
fém kerítés elemek
gondozásmentes kerítésrendszerek
kerítés
kerítésléc
modern kerítés
fahatású kerítés
klasszikus kerítés
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat