Miért hasznos a falpanel a nappaliba?

A lakberendezésben mindig más-más trendek az uralkodóak, mostanság például divatos a falpanel a nappaliban. Ez egy mondhatni egyszerű, de nagyszerű megoldás, amivel nemcsak izgalmasabbá tehetjük a szoba megjelenését, hanem több szempontból is praktikus. Nézzük is meg, hogy miért.

 

Megvédi a falat

A falpanelek használata erősen ajánlott azokban a háztartásokban, ahol kisgyermek vagy kutya, macska is él. Ez a dekoratív kiegészítő ugyanis megvédi a falat például attól, hogy a gyermek összekenje, vagy ráfirkáljon, de ugyanígy meggátolja azt is, hogy a macska kaparássza, vagy a kutya folyton nekidörgölőzve összepiszkolja.

Tény, hogy ezek a behatások így a falpanelt érik, viszont gondoljunk bele abba, hogy ezt sokkal könnyebb tisztítani, mint a falat, ha pedig tönkrement, akkor cserélni is jóval egyszerűbb mint a falról a régi festéket leverni, a hibákat glettel kijavítani, majd újrafesteni. A szobafestés ugyanis elég nagy munka (nem beszélve arról, hogy milyen nehéz manapság olyan szakembert találni, aki rövid határidőn belül elvállalja), ellenben a falpanel cseréjét mi magunk is meg tudjuk oldani. 

Ráadásul így elkerülhetjük a festéssel járó felfordulást, ami napokig tartó kényelmetlenséget okoz.

 

Valamelyest hangszigetel

Aki társasházban él, az jól tudja, mennyire bosszantóak tudnak lenni a szomszédos lakásból érkező zajok. Főleg a régi panelépületek esetén, ahol a vékony falakon sokszor még a beszéd is áthallatszik. 

Hogyan lehetne ezt könnyen orvosolni? Tegyünk falpanelt a nappaliba, a szomszéddal közös falra, és máris két legyet ütünk egy csapásra: egyrészt dekoratívabbá varázsoljuk a helyiséget, másrészt a panel valamelyest a hangokat is felfogja, így kevésbé jutnak át a zajok. 

Mindezt még koronázzuk meg egy hangszigetelt bejárati ajtóval, és máris azt fogjuk tapasztalni, hogy csendesebbé válik a lakásunk. Ugyanezen megfontolásból érdemes lehet akár a hálószobába is felszerelni néhány falpanelt.

 

A falpanel a nappali dekoratív eleme

Az unalmas, mindenhol egyszínű falak ideje lejárt! Ezektől ugyanis a szoba túlságosan “steril” hatású lesz, amin az sem segít, ha telezsúfoljuk különféle bútorokkal. Igen, a tapétázás is egy megoldás lehet, de sokkal dekoratívabb és ötletesebb a falpanelek alkalmazása. Ezek ugyanis nem csupán egyszerű papírcsíkok, amik a térbeliség illúzióját keltik, hanem valóban “3D-sek,” azaz a bordák kiemelkednek a síkból. 

Elég, ha csupán egyetlen falra szereljük fel, az egész szoba összhatása teljesen megváltozik. A panellel ékesített fal kiemeli az előtte lévő bútorokat, tárgyakat, így sokkal dekoratívabbá teszi a helyiséget.

Válasszunk famintás vagy fából készült falpanelt, hiszen ez némi természetességet csempész be az enteriőrbe. A Nívó falpanelek összesen 169 féle színkombinációban érhetőek el, hiszen külön-külön ki lehet választani a lécek és a közök árnyalatát, így a végeredmény igazán egyedi lesz. 

Igazítsuk hozzá a szoba berendezéséhez, ezáltal a falpanel a nappali ékévé válhat. Mégis mi értelme lenne tapétával burkolni a falakat, ha egyszer a panel felhelyezése sokkal egyszerűbb, ráadásul a végeredmény is mutatósabb?

 

Térelválasztóként is alkalmazható

Bizonyos fajtájú falpanelek akár a térelválasztó szerepét is betölthetik, azaz egy szobát több részre tudunk tagolni vele anélkül, hogy ehhez új falakat kellene felhúzni. Hogy ez mikor lehet hasznos?

Például a kicsi alapterületű garzon- vagy stúdiólakásokban, ahol gyakorlatilag egyetlen szoba van, ez tölti be a háló, a nappali, a konyha és az étkező szerepét is. Válasszuk le az ágy környékét falpanellel, így kialakul egy kis hálófülke, ami kellően elkülönül a helyiség többi részétől.

Egy másik lehetséges alkalmazási terület, ha a gyerekszobát választjuk vele ketté. A gyerekeknek ugyanis bizonyos kor felett már zavaróvá válik a közös “lakhely,” de sajnos sokszor nincs lehetőség még egy szoba kialakítására. Egy térelválasztóként funkcionáló falpanellel viszont tagoltabbá tehetjük a helyiséget, így a gyerekeknek lesz majd némi privát szférájuk.

 

Ízléses és minőségi falpanelek a Nívótól

Bár cégünket a legtöbben még mindig a gondozásmentes kerítésekkel és a biztonsági ajtókkal azonosítják, mi azonban folyamatosan azom dolgozunk, hogy további, hasonlóan prémium minőségű termékekkel álljunk vásárlóink rendelkezésére.

Egyik ilyen új fejlesztésünk az eddigiekben említett falpanel. Bízunk benne, hogy cikkünk felkeltette az Ön érdeklődését is, hisz mostanra már láthatja, milyen sokrétűen felhasználható termékről van szó.

Amennyiben további információra lenne szüksége, vagy szeretne árajánlatot kérni, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, bármilyen kérdés, kérés esetén állunk rendelkezésére!

2023.07.18.

falpanel
nappali
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat