Mikor ajánlott egy hangszigetelő bejárati ajtó beszereltetése?

Egy bejárati ajtóval kapcsolatban az emberek többségének az alábbi elvárásai vannak: legyen szép, biztonságos, viszonylag olcsó, időtálló. Az olyan dolgokra, mint a hő-vagy hangszigetelés már jóval kevesebben gondolnak, holott egy hangszigetelő bejárati ajtó rengeteg bosszúságtól kímélheti meg az ott lakókat. De hol milyen szempontok miatt előnyös? Nézzük!

Hangszigetelő bejárati ajtó a társasházakban

A városban, ezzel együtt a társasházi lakásban való életnek vitathatatlanul megvannak a maga előnyei: közösségi élet a szomszédokkal, mozgalmas mindennapok, a város által nyújtott kikapcsolódási- és munkalehetőségek, fejlett infrastruktúra, jó közlekedés… mindenki tudná folytatni a felsorolást.

Viszont legalább ugyanennyi hátránya is van, melyek közül a zaj előkelő helyet foglal el a dobogón. Mindegy, hogy egy zsúfolt lakótelepről van szó, ahol a szomszédok veszekedését egy egész lépcsőház hallja, vagy a háztömb előtt halad el egy forgalmas út, esetleg pályaudvar, netán valamilyen gyár, ipari létesítmény található a közelben - egy városban a legtöbbször igen zajos az élet.

Egyesek ugyan az évek alatt hozzászoknak a hangzavarhoz, viszont tanulmányok egész sora bizonyítja, hogy az állandó zajterhelés nem tesz jót az egészségnek. Mások pedig képtelenek megszokni a kintről érkező hangokat és mindent megtesznek annak érdekében, hogy legalább otthonuk falai közt biztosítanak némi csendet és nyugalmat.

Ilyenkor kerülnek előtérbe az olyan módszerek, mint a falak leszigetelése, az ablakok cseréje, valamint hangszigetelő bejárati ajtó beszereltetése. Ezekkel az otthoni zajszint nagyban csökkenthető, a Nívó Plusz és Standard Ajtók például 37 decibellel képesek csökkenteni a lépcsőházból beszűrődő zajokat. Ezzel már kizárhatjuk a fel-le közlekedő szomszédok lépteinek hangját, a házban lakó kutyák ugatását vagy a szomszédos lakásokból kihallatszó zajokat. Társasházban tehát mindenképp van létjogosultsága az ilyen típusú nyílászáróknak.

Hangszigetelő bejárati ajtó a kertes házaknál

“Vidéken élni azért jó, mert az élet csendes” - gondolhatnánk, de manapság már ez sem teljesen fedi a valóságot. A földrajzilag előnyös elhelyezkedésű falvakra és községekre ugyanis szintén jellemző, hogy egyre inkább terjeszkednek, az új telkek pedig egyre kisebbek, hogy több új ház épülhessen. Mindez azzal jár, hogy egy falusi utca is lehet zsúfolt, a lakosság gyarapodása miatt pedig a forgalom is növekszik.

Persze egy családi házas övezetben teljesen másféle zajokra is számítani kell: fűnyíró, motoros fűrész, sarokcsiszoló zúgása, kutyaugatás, kakaskukorékolás, gyerekek kiabálása, önjelölt barkácsmesterek egész napos kalapálása, hangos zenével járó kerti partik. A zaj tehát cseppet sem csak a városi lakótelepekre jellemző.

Ebből kifolyólag egy hangszigetelt bejárati ajtó vidéki környezetben is indokolt lehet, itt azonban egy másik fontos tulajdonságuk is előtérbe kerül: a hőszigetelés. A zajok ellen “felvértezett” nyílászárók ugyanis általában egyben hőszigetelőek is, ami egy kültérre nyíló ajtónál cseppet sem mellékes szempont a rezsiszámlát illetően. Hiszen egy jól szigetelt ajtó nem csak a hangokat, hanem a téli hideget vagy nyári hőséget is odakinn tartja, így az előszoba kedvezőtlen hőmérséklete nem fogja lehűteni vagy felmelegíteni az egész házat.

Családi ház esetén a kimondottan kültérre szánt Nívó Extra Ajtókat ajánljuk, melyek 5 rétegű szendvicsszerkezetüknek köszönhetően mintegy 46 decibellel csökkentik a zajokat, emellett hőhídmentesek, így a páralecsapódásból adódó korrodálástól sem kell tartani.

Nívó Ajtók az Ön igényei szerint!

Láthatja, hogy akár társasházban, akár kertes házban él, egy hangszigetelő bejárati ajtó minden esetben jó választás. Hatékonyan csillapítja a kintről érkező zajokat, ugyanakkor a benti hangokat sem engedi kiszűrődni.

Nyílászáróink azonban nem csak a nemkívánatos zajoktól védik meg: betörésbiztos szerkezetüknek köszönhetően távol tartják az erőszakos behatolókat, hiszen egy Nívó Ajtót nem lehet csak úgy megrongálni vagy betörni; ezt a MABISZ-tanúsítvány is garantálja!

Termékeinket ráadásul mindig egyedileg, a megrendelő igényei szerint gyártjuk le, így nálunk nincsenek szabvány méretek és tömeggyártott, előre elkészült darabok! A külső és belső színt, a marásmintát, az üvegezést, a bevilágítókat, a kilincseket és zárakat mind kiválaszthatja ajtótervező programunkban, így ajtaja valóban egyedi megjelenést kaphat.

Korszerű gyártási technológiánknak köszönhetően az egyszerűtől a luxus igényekig bármilyen elképzelést meg tudunk valósítani, így ha új hangszigetelő bejárati ajtóban gondolkodik, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

2021.09.29.

bejárati ajtó
nívó biztonsági ajtó
biztonsági ajtó
műanyag ajtó
fa ajtó
fa bejárati ajtó
acél ajtó
acél biztonsági ajtó
fém bejárati ajtó
műanyag bejárati ajtó
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat