Mire kell odafigyelni a bejárati ajtó beépítését illetően?

Egy új ajtó kiválasztása rengeteg fejtörést tud okozni, ugyanakkor a sikeres megrendelést követően sem lehet még elégedetten hátradőlni, hiszen hátravan még a bejárati ajtó beépítése, ahol szintén több probléma merülhet fel.

Profi beszerelés saját kezűleg?

Mivel manapság a minőségi munkát végző, megfizethető áron dolgozó, megbízható és rövid határidős teljesítést vállaló szakember ritka, mint a fehér holló, ezért sokan vállalják a rizikót, hogy saját maguk építik be az új bejárati ajtót, esetleg egy szomszéd vagy barát segítségét kérve a feladathoz.

Ezzel nincs is semmi gond mindaddig, amíg Önnek vagy a segítőtársának megvan a megfelelő szaktudása, illetve rendelkezésre állnak a művelethez szükséges eszközök, szerszámok. Ezek híján viszont meglehetősen merész és kockázatos vállalkozás nekiállni a bejárati ajtó beépítésének, hisz a végeredmény jó eséllyel távol áll majd az elvárttól.

Az nem elég, ha az interneten megnéz pár videót a beszerelés folyamatáról, hiszen ezek nem elég részletesek és messze nem adják át azt a tudást, amire szükség lenne ahhoz, hogy az ajtó szakszerűen a helyére kerüljön.

Tehát szerszámok, rutin, és tudás híján ne is próbálkozzon a művelettel! A Nívó Biztonsági Ajtókesetében azonban ilyesmire gondolni sem kell, hiszen a kész ajtót szakembereink a kiszállításkor rögtön be is építik, levéve ezzel a terhet a megrendelő válláról.

Beltéri bejárati ajtó beépítése kültérre?

Bár sokan nincsenek tisztában vele, de a bejárati ajtókat illetően meg kell különböztetni egymástól a bel-, illetve kültérre készült termékeket. Beltéri ajtó kerülhet például egy panelház vagy más társasház lépcsőházába, ahol a lakásból nem közvetlenül a szabad levegőre lépünk ki, hanem egy zárt folyosóra. A kültéri ajtókat pedig jellemzően családi házakba építik be, ahol a bejárat szabadtérre nyílik.

A két ajtófajta közötti fontos különbség, hogy a kültéri ajtóknál nagyobb hangsúlyt helyeznek a hőszigetelésre, valamint az is lényeges, hogy a nyílászáró hőhídmentes legyen. Ezt ugyancsak szigetelőréteggel érik el. Az ugyanis nem szerencsés, ha a kinti hideg miatt az ajtó belső felén lecsapódik a pára, ami korrodáláshoz vezet, a nedves közeg miatt pedig romlik a hőérzet és a falak is penészedni kezdhetnek.

Ezért alapszabály, hogy kültérre beltéri ajtót nem szabad beépíteni! Honlapunkon viszont minden egyes ajtótípus esetén feltüntetjük, hogy milyen környezetbe ajánljuk őket, de ha bizonytalan, forduljon bátran kollégáinkhoz, akik segítenek eldönteni, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb választás!

Hisz akadnak “trükkös” ingatlanok: vegyünk például egy olyan társasházat, ahol a lakások gangszerű, félig nyitott folyosókra nyílnak. Vajon itt milyen ajtóra van szükség? A válasz: kültérire, hiszen a folyosó nem teljesen zárt. Mindig azt gondolja végig, hogy az ajtó külső felületét érheti e 0oC, vagy annál hidegebb hőmérséklet. Amennyiben igen, akkor egy kültéri ajtó lesz az ideális választás!

Nagy átalakításra lesz szükség a bejárati ajtó beépítéshez?

Legyünk őszinték: a felújítási munkálatokat senki sem szereti, hiszen az otthonunk egy időre olyan lesz, mint a csatatér: felfordulás, por, kosz mindenütt. Bár a végeredményért megéri mindezt átmenetileg elviselni, de mégis érdemes keresni az olyan megoldásokat, melyek a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járnak.

Ez alól a bejárati ajtó beépítés sem kivétel. Ha ugyanis a falnyílás és az ajtó mérete nem egyezik, akkor a falat vagy kibontani, vagy megtoldani kell, ami szintén nem egy pár perces, tiszta munka. Viszont nem is feltétlenül van rá szükség!

Biztonsági ajtóinkat ugyanis mind egyesével, a megrendelő igényei alapján, pontos méretre gyártjuk le! Már az ajtótervező program használata során meg kell adnia az ajtónyílás szélességét és magasságát, de helyszíni felmérő kollégáink a személyes egyeztetés során újfent leveszik a méreteket, hogy az új nyílászáró biztosan illeszkedjen leendő helyére.

Így a beépítés sokkal rövidebb, és kevesebb porral, piszokkal jár. Szakembereink ráadásul össze is takarítanak maguk után, így tiszta és rendezett környezetet hagynak hátra.

Létezik ingyenes beszerelés?

Habár nagyon jól hangzik, de a többség azért tisztában van vele, hogy a mai profitorientált világban bizony semmi sincs ingyen. Ez csak egy ügyes marketingfogás. A bejárati ajtó beépítése sem lesz díjmentes, még akkor sem, ha néhol így van feltüntetve. Ez csak annyit jelent, hogy a szerelési költségeket belekalkulálták például az ajtó árába.

Nálunk viszont nincsenek efféle rejtett költségek! Az induló beszerelési díjakat megtalálja weboldalunkon, a pontos árakról pedig az ajánlatkérés során tájékoztatjuk! Válassza a Nívót, válassza a biztonságot!

2022.04.20.

bejárati ajtó
nívó biztonsági ajtó
biztonsági ajtó
műanyag ajtó
fa ajtó
fa bejárati ajtó
acél ajtó
acél biztonsági ajtó
fém bejárati ajtó
műanyag bejárati ajtó
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat