Modern kerítés lemezből: mutatós és praktikus egyben

Aki manapság kerítést épít, annak már viszonylag egyszerű dolga van, hiszen számos különböző alapanyag áll rendelkezésre, példának okárt a kerítés lemezből is elkészíthető. A fém megjelenése ráadásul ügyesen leplezhető egy trükkös fahatású festéssel, így a végeredmény természetes hatású, ugyanakkor kellően modern lesz.

Az igazi fakerítés megfontolandó

Egyesek számára a fakerítés volt, és marad is az etalon, egyszerűen el sem tudják képzelni, hogy valaha is más alapanyagot használjanak. Való igaz, hogy sok érv szól mellette, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy egy meglehetősen kényes anyagról van szó.

Az élő fák bár több száz évig is dacolhatnak az elemekkel és az időjárás viszontagságaival, feldolgozott formában azonban már közel sem ennyire ellenállóak. Nincs az a festék vagy felületkezelő anyag, ami 2-3 évnél tovább megvédené az UV-sugárzástól, csapadéktól, hőmérsékleti változásoktól. Ez idő alatt a falécek ugyanis szép lassan korhadni kezdenek, felületük berepedezik, a festék lepereg róluk.

A tulajdonos pedig nem tehet mást, mint hogy 2-3 évente rászánja magát egy teljes karbantartásra, melynek során lecsiszolja, lekezelni, majd újrafesti a deszkákat. Egy nagyobb udvar esetén ez akár 100 méternél is hosszabb kerítést, és értelemszerűen sokkal több munkát is jelent. Az ezzel járó időt, energiát és költségeket viszont könnyen megspórolhatjuk, ha a kerítés lemezből készül fa helyett. 

Ma már ez egy abszolút életképes alternatíva, hiszen ezek a modern kerítések gondozásmentesek, a kinézetüket illetően viszont megdöbbentően hasonlítanak a fára.

Kerítéslécek acélból és alumíniumból

Cégünk kétféle alapanyagot használ a kerítéslécekhez: acélt és alumíniumot. Ezek legfontosabb tulajdonságait az alábbiakban röviden ismertetjük.

Alumínium kerítéselem:

  • A súlya 1 kg/m
  • Egyedi szabadalom szerinti, rombusz formájú kialakítás
  • Minden oldalon zárt profil
  • Fix méretben kapható, felszereléskor tetszőleges hosszúságúra vágható
  • Szinterezéses eljárással van festve
  • Nem korrodál
  • 4 különböző szélességben (30 mm, 50mm, 108mm, 153mm) elérhető
  • Felhasználható kerítéshez, erkély- vagy teraszkorláthoz, pergolához, kukatárolóként illetve falburkolatként is
  • Felszerelés önmetsző csavarok segítségével
  • 21 féle színben kapható

Acél kerítéselem:

  • Súlya 70 dkg/m
  • Egyedi szabadalom szerinti, rombusz formájú kialakítás
  • Hátul nyitott, “C” formájú profil
  • Pontos méretre gyártjuk, utólagos elvágása nem ajánlott 
  • Szinterezéses eljárással van festve
  • Ha a felülete megsérül, korrodálhat (ezért nem szabad utólag méretre vágni)
  • 105 mm-es szélességben elérhető
  • Készíthető belőle kerítés, valamint erkély- vagy teraszkorlát
  • Felszerelés önmetsző csavarok és műanyag klikkek segítségével
  • 21 féle színben kapható

Látható, hogy a kétféle léctípus sok tulajdonságban megegyezik, mégis adódnak apróbb eltérések közöttük. Ami viszont közös, hogy a felszerelésük nagyon egyszerű, valamint gondozásmentesek. Azaz nem kell őket rendszeresen lecsiszolni, újrafesteni, hiszen az igazi fától eltérően nem korhadnak vagy repedeznek, jól bírják az időjárás viszontagságait.

Mindemellett a fához hasonló kinézetről sem kell lemondani, ugyanis hiába készül maga a kerítés lemezből, mégis lehet rajta fahatású festékréteg, így a külső megjelenése a megtévesztésig hasonlít az igazi fára. 

Egyre többen teszik le a voksukat ezek mellett a modern kerítésrendszerek mellett, amit a folyamatosan gyarapodó referenciamunkáink is igazolnak. 

Kerítés lemezből: egy hamar megtérülő befektetés

A lemezkerítések ellen általában két ellenérvet hoznak fel: az egyik az ipari jellegű kinézet, a másik pedig a magas ár. De ezek az állítások nem igazán állják meg a helyüket.

Egyrészt ahogy feljebb részleteztük, a lécek kérhetőek fahatású festéssel is, így esztétikus és otthonos külsővel rendelkeznek, amit össze sem lehet hasonlítani az ipartelepek fémlemezből készült kerítéseivel.

Az árakkal való érvelés pedig szintén sántít. A faanyagok ugyanis mostanra meglehetősen drágák lettek, így közel sem biztos, hogy olcsóbban jövünk ki a végén. Arról nem is beszélve, hogy a rendszeres felújításnak is meglesznek a költségei (csiszolókorong, felületkezelő anyag, festék, ecset stb.), amik az évek alatt ugyancsak nagy kiadást jelentenek.

A gondozásmentes kerítésléceket pedig elég egyszer megvásárolni és felszerelni, utána pedig maximum csak tisztítani kell időnként, más jellegű karbantartást nem igényelnek. Hosszabb távon tehát sokkal gazdaságosabb, emellett sok időt és fáradságot is megspórol, ami lényegében megfizethetetlen.

Ha az Ön érdeklődését is felkeltették a kerítéselemek, viszont még kérdései vannak, keresse bizalommal kollégáinkat, mindenben segítenek!

2023.06.05.

kerítés
gondozásmentes kerítés
kerítéselem
acél kerítés
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat