Szabványajtó egy barkácsáruházból vagy egyedi bejárati ajtó beépítéssel? Előnyök és hátrányok egy helyen

A fenti dilemma sokaknak ismerős lehet, akik épp ajtócserén gondolkodnak, vagy építkeznek. Hisz vonzó ajánlatnak tűnik egy egyedi bejárati ajtó beépítéssel együtt történő megrendelése, ugyanakkor a készen kapható ajtóknak is megvannak a maguk előnyei. Cikkünkben összeszedtük mindkét alternatíva pro és kontra érveit.

Mikor érdemesebb szabványméretű bejárati ajtót vásárolni?

A barkácsáruházak és a nyílászárókat forgalmazó cégek katalógusai teli vannak szebbnél-szebb bejárati ajtókkal. Akad köztük többféle színű, méretű, tömör és üveges, jobbos és balos, díszesebb és visszafogottabb… a kínálat nagyságára tehát igazán nem lehet panasz.

Ha pedig az érdeklődő felkeres egy bemutatótermet vagy egy áruházat, akkor azonnal láthatja élőben is termékeket, és ha talál olyat, ami megfelel az ízlésének, akkor rögtön meg is vásárolhatja, amennyiben pedig tudja, el is szállíthatja. De ha épp nincs is raktáron a kiszemelt darab, akkor is várhatóan pár napon belül berendelik, így végeredményben nem kell sokat várni az új ajtóra.

A gyorsaság tehát mindenképp előny, főleg ha sürgősen van szükség másik ajtóra, mert mondjuk a régi tönkrement, vagy megrongálta egy betörő. Hogyha újabb építésű házról vagy lakásról van szó, ahol már a mai szabályoknak megfelelő standard méretek uralkodnak, akkor ezzel sem lesz gond, hisz az előre gyártott nyílászárók zöme is eszerint készül. Vagyis csak egy szakemberre lesz szükség, aki 2-3 óra leforgása alatt kibontja a régi ajtót és beszereli az újat.

Viszont most nézzük meg egy kicsit az érme másik oldalát is. Egyrészt a választék bár nagy, de a lehetőségeink korlátozottak, hisz csak kínálatban szereplő darabok közül lehet választani, nemigen van opció egyedi módosításokra.

Másrészt aki régi építésű ingatlanban él, ahol gyakran nem szabványméretűek a falnyílások, annak további gondot okozhat, hogy miképp építse be az új ajtót, hisz a falat ki kell bontani vagy meg kell toldani. Mivel ez idő- és költségigényes, így könnyen lehet, hogy a szabványajtó mégsem a legideálisabb választás lesz.

Mikor célszerűbb az egyedi bejárati ajtó beépítéssel?

Az egyedi nyílászárók ismérve, hogy megrendelésre készülnek, és nemigen létezik belőlük két teljesen egyforma darab. Mi a Nívónál is egyedi bejárati ajtókat készítünk, melyet a megrendelő elképzelései alapján gyártunk le.

Az érdeklődők a tervezőben virtuális formában megalkothatják leendő ajtajukat, majd a helyszíni felmérés és a végleges egyeztetések után mi legyártjuk azt saját üzemünkben.

Nálunk nemcsak az ajtó méretét, hanem színét, marásmintáját, üvegbetéteket, kilincseket és rozettákat, zárrendszereket is személyre lehet szabni, így mindenkinek olyan ajtaja lehet, amit megálmodott és nem kényszerül kompromisszumokra.

Akiknek tehát nem elégednek meg a tucattermékekkel azoknak mindenképp érdemes az egyedi bejárati ajtók mellett döntenie, hiszen így valóban egyedülálló és stílusos nyílászárójuk lehet.

Illetve még egy fontos előny: az egyedi bejárati ajtók beépítése is sokkal egyszerűbb, hisz az ajtót a nyílás méretéhez illeszkedve gyártjuk le, így nem gond, ha az nem szabványméretű. Márpedig sokkal egyszerűbb az ajtó méretét a falhoz igazítani, mint fordítva. Így megúszható a falnyílás átalakítása, amivel a megrendelő megkíméli magát a plusz költségektől, és még szakembert sem kell külön keresnie, ami valljuk be, manapság nem kis feladat.

Persze azért ne legyünk álszentek, ezeknek a nyílászáróknak is vannak kevésbé előnyös tulajdonságaik. Egyrészt a gyártás ideje 4-8 hetet is igénybe vesz, így a megrendelt ajtóra egy kicsit várni kell. Bár szerintünk, hacsak nem nagyon sürgős a csere, akkor a kedvezőbb végeredmény érdekében megéri kivárni ezt a pár hetet.

Másrészt egy egyedi ajtó gyakran magasabb árkategóriát képvisel, hisz nagyobb méret esetén értelemszerűen több az anyagköltség, plusz tartalmazhat feláras extrákat (például egyedi színárnyalat) is. Ezeket viszont nem kötelező választani, hisz pont az a lényeg, hogy nálunk a megrendelő dönti el, milyen ajtót szeretne. A standard megoldásokat is lehet variálni és így még árban is kedvező lesz az új nyílászáró.

Ha az utóbbi megoldás mellett dönt…

…akkor válassza a Nívó egyedi bejárati ajtókat beépítéssel! Cégünk nemcsak biztonsági ajtók gyártását, hanem beszerelését is vállalja. Bemutatótermeink vonzáskörzetében teljes lefedettséggel dolgoznunk, de előzetes egyeztetés után más helyszíneken is van lehetőség a bejárati ajtó beépítésére. Nyílászáróinkra pedig 10 év teljeskörű garanciát vállalunk!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, keressen fel minket személyesen vagy próbálja ki újdonságunkat, az online bemutatótermet!

2022.08.29.

luxus házak
nívó biztonsági ajtó
biztonsági ajtó
bejárati ajtó
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat