Teremtsük meg a tökéletes nyugalmat kertünkben oldalkerítéssel!

Egy kertes ház hatalmas kincs, hiszen a hozzá tartozó udvar tulajdonképpen egy olyan “darabka” a természetből, mellyel a lakók saját maguk rendelkeznek, úgy alakítják, ahogy nekik kényelmes, akkor használják, amikor csak akarják. Ám az idillt sajnos megzavarhatják az utca vagy a szomszéd felől érkező kéretlen pillantások, de egy masszív oldalkerítéssel nagyon könnyen orvosolhatjuk ezt a problémát, és továbbra is nyugodtan élvezhetjük kertünk kényelmét. 


A privát szféra megsértése


Végre itt egy pompás tavaszi hétvége, csodásan süt a nap, egy felhő sincs az égen, gyönyörűen csiripelnek a madarak, virágoznak a gyümölcsfák. Miért is akarna bárki is egy ilyen szép napon odabenn, a négy fal között kuksolni? Nem is kérdés, irány a kert! 


Persze tennivaló is akad bőven, de hogy ne csak a munkáról szóljon a nap, előszedjük a grillezőt, áthívunk néhány közeli barátot, és csapunk egy jó kis grillpartit zenével, finom ételekkel és italokkal. 


A faszénparázs és a sülő húsok, zöldségek illata belengi a környéket, így egyszer csak azt vesszük észre, hogy a szomszédaink leplezetlenül leskelődnek a kerítésen át, aki pedig a járdán elhalad a házunk előtt, az a zene és a beszélgetés hangjaira felfigyelve kíváncsian bámul befelé az udvarunkba, némelyek még feltűnően le is lassítanak, hogy még tovább figyelhessék, miféle összejövetel zajlik nálunk. 


Eleinte azt hisszük, csak nekünk tűnik fel a dolog, de egyszer csak az egyik vendég is szóvá teszi, hogy számára meglehetősen zavaró, hogy ennyire be lehet látni a kertünkbe az utcáról és a szomszédok felől egyaránt, mert úgy érzi, mintha folyamatosan megfigyelnék. 


A nap végére pedig kiderül, hogy nem ő az egyetlen, aki ezen a véleményen van, így a parti bár alapvetően kellemes volt, a végén a vendégek mégis egy kissé rossz szájízzel mennek haza. Pedig olyan jól indult minden! Mit tehetnénk, hogy a következő összejövetel nyugodtabban teljen? Nos, felszerelhetnénk például egy belátásgátló oldalkerítést


Oldalkerítéssel a zavartalan nyugalomért


A tömör, belátásmentes kerítéseket egyesek túlzónak tartják, szerintük nagyon elzárja az udvart a külvilágtól, olyan mintha egy erődítmény fogná körbe a házat. Ám akik ezen a véleményen vannak, azok bizonyára egy csendes, félreeső utcában laknak, ahol kicsi a forgalom, vagy épp egyáltalán nem zavarják őket a kívülről érkező, kíváncsiskodó pillantások.


A tömör oldalkerítés viszont nagyon is indolokolt akkor, ha a kerti programok rovására megy az, hogy nem tudunk önfeledten kikapcsolódni a leskelődő szomszédok és utcai járókelők miatt. A kő- és betonfal építése bár jó megoldás, ugyanakkor nagyon költséges, ha pedig a későbbiekben át akarjuk alakítani, akkor hatalmas munkával is jár. 


A Nívó oldalkerítések viszont egyszerűen és gyorsan telepíthetőek. A keskeny rések miatt a kerítésnek nem lesz olyan hatása, mintha egy elzárt erődben lennénk, mindazonáltal ezek a hézagok elég kicsik ahhoz, hogy ne lehessen átlátni rajtuk. 


A panelek alumíniumból készültek, melyet speciális réteggel vontak be, így a tisztításon kívül nem igényelnek másfajta karbantartást, hiszen nem kell őket újrafesteni, rozsdamentesíteni, nem fakulnak, vagy deformálódnak. 


Az oldalkerítések négyféle színben (antracit, bézsszürke, szépiabarna és zöld) kaphatóak – felár ellenében más árnyalatban is kérhetőek – és kétféle mintaváltozattal érhetőek el:


  • Code: vízszintesen elhelyezkedő hézagok

  • Zen: átlósan elhelyezkedő hézagok


A Nívó oldalkerítés-rendszer elemei: 


A kerítésrendszer az alábbi típusú elemekből tevődik össze:


  • Oldal kerítéselem: 199x90 cm-es táblák, melyek egymás mellé és fölé szerelhetőek fel, a telek oldalsó és hátsó részére ajánljuk

  • Front kerítéselem: 199x115 cm-es táblák, 199x40 cm-es lábazati elemekkel (ez utóbbi teljesen tömör kialakítású, díszítő hézagok nélkül). Az utcafronti oldalra ajánljuk.

  • Kiskapu: bejárati kiskapu 110x155 cm-es méretben, a szín és a minta a kerítéspanelekkel megegyező változatokban érhető el. Könnyen vágható és méretezhető, így az egyéni igényekre szabható.

  • Kétszárnyú kapu: 320x155 cm-es, a szín és a minta a kerítéspanelekkel megegyező változatokban érhető el. Szintén könnyen vágható és méretezhető, így az egyéni igényekre szabható.


Tartós és minőségi megoldás


A Nívó oldalkerítésekkel többé nem fogják megzavarni a kertben töltött idejét a kéretlen pillantások, legyen szó akár munkáról, pihenésről vagy összejövetelről. A belátásmentes panelek emellett a némileg a port és a zajt is felfogják, így udvara valóban a nyugalom szigetévé válhat.


A kerítésrendszer telepítését elvégezheti saját kezűleg, de szerelőcsapatunk kérés esetén helyszíni kivitelezést is biztosít. Ha szeretne élni ezzel a lehetőséggel, kérjük, hogy a kapcsolatfelvétel folyamán jelezze ez irányú igényét.

2024.04.10.

kerítés
oldalkerítéselem
kerítéselem
frontkerítéselem
kétszárnyúkapu
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat