Tájékoztató

Széchényi 2020 - Befektetés a jövőbe
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: HÁZAK ÁSZA KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
PROJEKT CÍME: INNOVÁCIÓS TERVEZŐRÉSZLEG KIALAKÍTÁSA SIÓFOKON
A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 151 960 357 Ft
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 70,00 %
A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A vállalkozás a jelen projektben bemutatott komplex fejlesztéssel kíván megfelelni a modern üzleti és kihívásoknak. A kapacitás- és hatékonyságnövelő technológiai fejlesztésen révén infrastrukturális fejlesztések, megújuló energia hasznosítását célzó beruházás, képzés, valamint technológiai korszerűsítés, eszközfejlesztés valósul meg.

A projekt eredményeként korszerű többletkapacitás valósul meg eredményeznek, magas termelékenységi mutatókkal. Az ingatlanberuházás eredményeként egy korszerű tervező és innovációs részleget alakítottunk ki a mintegy a jövőbeli innovációk bázisaként. Emellett a fent felsorolt beruházási elemek valósultak meg a lent felsorolt műszaki paraméterekkel:

A Széchenyi 2020 program keretében a projekt megvalósításához kapott európai uniós támogatás összege 151,960 millió forint, amely feltételesen vissza nem térítendő támogatásnak minősül.

A fejlesztés során megvalósuló projektelemek:

 • Infrastrukturális fejlesztések: Meglévő, egykor szemüvegkeret gyártó üzem felső szintjének átalakítása korszerű tervező és innovációs részleggé Alapterület: 492 m2.
 • Parkoló, út és tűzjelző rendszer kialakítása
 • Megújuló energia: 50 kW teljesítményű napelemes rendszer kialakítása.
 • IKT képzés: Excel alap képzés
 • Technológiai korszerűsítés: Plasticband Atis 200 csomagológép
A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2023.07.31.
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.2.16-22-2023-01351


-----------------

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: HÁZAK ÁSZA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
PROJEKT CÍME: Időjárás álló, hegesztés nélkül könnyen összeszerelhető, moduláris kapu- és kerítésrendszer fejlesztése
A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 193 871 311 Ft
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 55,0 %
A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A kutatás fejlesztés során kifejlesztésre kerül egy időjárás álló, hegesztés nélkül könnyen összeszerelhető, moduláris kapu- és kerítésrendszer. A rendszer elemei a gyártási helyszínen méretpontosan előállíthatóak, a telepítési helyszínen pedig oldható kötésekkel, egyszerűen összeállíthatóak és pontosan beállíthatóak a kivitelezésre került nyílásnak megfelelően.

A keretrendszer kialakításánál kikísérletezett sarok összekötő alkatrészek lehetőséget biztosítanak a helyszíni szerelésre oldható kötésekkel. A nagyobb méretű guruló, vagy úszókapu esetén közbenső merevítéseket is be kell építeni a keretbe, ehhez is ki kell fejleszteni a szükséges rögzítő és kötőelemeket. Ezeknek az összeszerelése szintén a beépítési helyszínen megvalósítható. A kapurendszer moduláris elemekkel bővíthető, így egyszerűen növelhető a mérete a nyílásnak megfelelően. Ezt a moduláris rendszert kifejlesztve nagy rugalmassággal növelhetőek a kapuszárnyak. A moduláris rendszer rögzítő elemei a fejlesztést követően egyszerűen szerelhetőek a helyszínen.

A fenti szempontok alapján kialakított keretekhez kifejlesztésre kerülnek a szükséges zsanérok, guruló és úszó kapunál a szükséges vezetések, görgők. A kutatás eredménye egy az elemek felszerelését egyszerű szerszámok használatával biztosítható beépítési mód, amelynek eredményeként nem kell magasan kvalifikált szerelőt igénybe venni a kivitelezéshez. A fejlesztés ezen részét külsős szolgáltató cég bevonásával, kutatás-fejlesztési szolgáltatás igénybevételével kívánjuk megvalósítani.

Szintén szükséges fejleszteni a zár, illetve egyéb automatizáláshoz nélkülözhetetlen elemek befogadásához szükséges felületek kidolgozását. Ily módon a kapu rendelhető sima zárral, mágneszárral, de rendelhető teljes automatizálással nyitás/zárás távirányítással, esetleg GSM technológiával.

A projektmegvalósítási időszak végére a termékcsalád készültségi foka várhatóan 100%-os lesz, azaz próbagyártáson átesett és tesztelt. A fejlesztési eredményeként egy a cég termelési profiljába jól illeszkedő, piacképes termékcsalád jön létre, mely várhatóan a piacon hatékonyan értékesíthető, a befektetett erőforrások megtérülését biztosítja.

A PROJEKT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2022.09.28.
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2019-00802


-----------------

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: HÁZAK ÁSZA KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
PROJEKT CÍME: HÁZAK ÁSZA KFT KOMPLEX TERMELÉSI KAPACITÁSBŐVÍTÉSE SIÓFOKON
A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 248 684 427 Ft
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 50,00 %
A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A vállalkozás fő tevékenysége fém épületelem gyártása (TEAOR 2515/08), amely kizárólag saját fejlesztésű fém-épületelem gyártását és értékesítését jelenti.

Célunk, hogy az elkövetkező három évben az újonnan létrehozott termelőkapacitásoknak köszönhetően az ország teljes területén könnyen elérhetőek és megismerhetőek legyenek a szolgáltatásaink, ezzel együtt pedig a fejlesztések eredményeként célunk a piaci részesedésünk jelentősen emelkedjen (konkrét cél a 10%-os piaci részesedés elérése).

Stratégiai célunk a fajlagos termelési költségek lefaragása, amely különösen fontos a jelenlegi, relatív magas rezsiköltségekkel terhelt időszakban.

A projekt keretében kialakításra kerülő siófoki gyártóterület teljes gépesítésével, műszaki felszerelésével, továbbá a hiányzó emberállomány feltöltésével 50 ajtó/nap kapacitás is elérhető a jelenlegi 18 ajtó/nap kapacitásról. A tervezett kapacitás: évente 10000 db biztonsági ajtó legyártása hazai és export piacra.

A pályázat keretében megvalósuló projektelemek:

 • Megmunkáló, termelést segítő eszközök
 • Üzemépület kialakítása a korábbi szemüvegkeret-gyártó üzem átalakításával, külső közművekkel
 • Vállalatirányítási rendszer licensz
 • Tanácsadási szolgáltatás igénybevétele
A PROJEKT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2022.08.31.
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.2.7-20-2021-00002


-----------------

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: NÍVÓKERÍTÉS KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
PROJEKT CÍME: VERSENYKÉPESSÉG NÖVELŐ TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉS A NÍVÓKERÍTÉS KFT. NAGYTARCSAI TELEPHELYÉN
A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 26 500 000 Ft
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 69,92 %
A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A projekt megvalósulásával a vállalkozás olyan új, a jelenlegihez képest komplexebb termelési folyamatok előállítására vált képessé, amelyek eddig a cég termelési portfóliójában nem szerepeltek.

A technológiai fejlesztéssel vállalkozás közvetlen célja volt a termékpaletta szélesítése, a termelékenység növelése, a hatékonyság fokozása, a magasabb minőségi elvárásoknak történő megfelelés, a hatékonyabb alapanyag felhasználás, munkahelymegőrzés, az egyidejű termelési volumen jelentős emelkedése, valamint az exportvolumen növekedés.

Célunk nem csupán a stabil működés, de fejlődni, bővülni, mind a termék skálát érintően, mind pedig a termelési volument és foglalkoztatottak számát érintően is, tekintettel arra, hogy a meglévő piacok ezt megkövetelik.

A pályázat keretében beszerzett eszközök:

 • Yilmaz DC 550 PB kétfejes daraboló
 • Yilmaz KP 120 sarokrogyasztó
 • BORS-D1060 - univerzális szárnyas dübel szerszám
 • BORS-8FTSZ - távtartó szerszám
A PROJEKT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2022.01.21.
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: VEKOP-1.2.6-20-2020-00243


-----------------

Nívó-Deb Kft GINOP 8.3.5.18
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat