4+1 érv a gondozásmentes kerítéselemek mellett

Amikor megjelentek a piacon az első gondozásmentes kerítéselemek, akkor az emberek egy részét rögtön kíváncsivá tette ez az újszerű, innovatív megoldás, mások viszont idegenkedtek tőle, és maradtak a régi, jól bevált alapanyagoknál.

Mostanra viszont már sokan megismerték és megszerették őket, de akik még mindig kételkednek, azok kedvéért nézzük meg, mik azok az érvek, amelyek miatt érdemes bizalmat szavazni a gondozásmentes kerítésléceknek.

Nem kell karbantartani

Az első és talán legfontosabb előny, amely már a névből is nyilvánvalóvá válik. A fakerítés ugyanis még manapság is népszerűnek számít, annak ellenére, hogy a fa érzékeny anyag, és rendszeres gondoskodást igényel.

Akinek valódi fakerítése van, az jól tudja, miről beszélünk: a léceket minden évben (szerencsés esetben csak kétévente) le kell csiszolni, majd egy alapos felületkezelés után újrafesteni. Ekkor néhány hónapig újra szépen mutat, de ahogy süti a nap, veri az eső, jönnek a kemény fagyok vagy a perzselő kánikula, a festék ismét berepedezik, lepereg, a faanyag korhadni kezd. A rendszeres karbantartást tehát nem lehet megúszni.

A gondozásmentes kerítéselemekkel viszont egyáltalán nincs ilyen gond! A fémléceken ugyanis egy speciális, szinterezett festékréteg található, amely ellenáll az UV-sugárzásnak, csapadéknak, és nem viseli meg a hőmérséklet szélsőséges váltakozása sem. Egy ilyen kerítés akár 10 év után is pont olyan szép marad, mint új korában, a gondozása pedig kimerül annyiban, hogy időnként egy kis mosószeres vízzel megtisztítjuk a portól.

Környezetbarát

Az igazi fakerítésekhez fákat kell kivágni, melyeknek a felhasználása építő- vagy tüzelőanyagként a többség számára természetes, de azért ne feledjük, hogy mégiscsak élőlényekről van szó. A fák árnyékot adnak, tisztítják a levegőt, felfogják a port, tompítják a zajokat.

Igaz, hogy sok fát direkt kivágásra nevelnek, de aki törődik a bolygó védelmével, az megpróbál olyan alternatívák után nézni, melyekkel nem járul hozzá a környezetkárosításhoz. A Nívó kerítéselemek igazi fa helyett fémből készültek, így nálunk egyetlen fa sem leli halálát azért, hogy kerítésként funkcionálhasson tovább.

További előnyük, hogy nem igényelnek felújítást, így nincs szükség környezetkárosító festékek használatára, illetve időtállóságuknak köszönhetően a hulladéktermelés is csökken, hiszen nem kell pár évente kidobni őket és újat vásárolni helyettük.

A kerítéselemek sokrétűen felhasználhatóak

Ki mondta, hogy kerítéslécekből kizárólag kerítést lehet építeni? Némi fantáziával és a Nívó alumínium elemekkel egy sor más lehetőség is könnyedén megvalósítható! Ezeket a léceket szabadon lehet méretre vágni, így más területeken is kiválthatják a valódi fát.

Felhasználhatóak például terasz- vagy lépcsőkorláthoz, alkalmazhatóak falburkolatként, de akár a pergola tetejét is be lehet fedni velük.

Bónusz tipp: egyre több háznál lehet már látni kukatárolót, ami roppant praktikus, hiszen így a szemeteskuka nem “csúfoskodik” a kapu mellett, de mégsem a kert hátuljából kell előrevonszolni, ha jönnek a szemétszállítók. A gondozásmentes kerítéselemeket pedig a kukatárolóhoz is fel lehet használni, ami így könnyen “beleolvad” a kerítésbe.

Egyszerű felszerelni

Bár néhány kerítésléc felszereléséhez nem szükséges műszaki diploma, de azért tud fejtöréseket okozni. Az egyes elemeket le kell mérni, majd a szükséges méretre vágni, utána megfelelően felrögzíteni, de közben tartani is kell valakinek, és hát valljuk be, egy méretes falécnek a súlya sem épp csekély.

A Nívó acélelemeket viszont gyerekjáték felszerelni! A léceket a megrendelés során megadott méretre gyártjuk, így nem kell őket utólag méretre szabni, a klikk technika és az önmetsző csavar segítségével pedig már alapszintű barkácstudással is felrögzíthetőek. A súlyuk mindössze 70 dekagramm méterenként, így akár fél kézzel is stabilan meg lehet tartani őket, így a szerelés is sokkal könnyebbé válik.

+1. Hosszú távon megtérülő befektetés

Bár egy gondozásmentes kerítéselem ára magasabb, mint a sima faléceké, viszont jóval tartósabb, és nem kell a felújítással sem vesződni; ami egyébként nem csak sok időt, hanem az évek alatt jelentős anyagi ráfordítást is igényel.

A Nívó kerítéselemeket csupán egyszer kell megvásárolni, és jó pár évre letudhajta a kerítésépítés és -gondozás dilemmáját! Így ha mondjuk 10 vagy 20 évre vetítjük, akkor látható, hogy a gondozásmentes kerítés kezdeti magas költsége hosszú távon megtérül. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy nem kell minden évben napokat eltöltenie azzal, hogy felújítja a “megviselt” kerítést. Az erre szánt időt töltheti inkább pihenéssel vagy a hobbijával.

Ha érveink Önt is meggyőzték, akkor keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

2021.09.21.

nívó gondozásmentes fém kerítés
fém kerítés elemek
gondozásmentes kerítésrendszerek
kerítés
kerítésléc
modern kerítés
fahatású kerítés
klasszikus kerítés
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat