Biztonsági ajtó beépítése: 3 módszer, 3 tanulságos történet

A nyílászárócsere egyik fontos mozzanata a régi kibontása, majd az új beszerelése. A biztonsági ajtó beépítését pedig többféleképpen is el lehet végezni, hiszen csinálhatjuk saját kezűleg, felbérelhetünk egy szakembert, vagy kérhetünk helyszíni kivitelezést attól a cégtől, akitől a nyílászárót vásároljuk.


Hogy kinek melyik a legoptimálisabb megoldás, azt mindenki döntse el maga, így tettek az alábbi rövid történetek szereplői is, akik most megosztják Önökkel a tapasztalataikat:


“Csak egy könnyű kis délutáni programnak indult…”


“A feleségemmel már régóta tervezgettük, hogy lecseréljük a bejárati ajtót, de nemrég úgy éreztük, hogy itt az ideje a tettek mezejére lépni, és végre megvalósítani a projektet. Heteket töltöttünk el azzal, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb terméket, ami nemcsak szépen mutat, hanem kellőképp biztonságos is. 


A cég, akitől végül vásároltuk a terméket, nagyon próbált meggyőzni arról, hogy vegyem igénybe a beszerelési szolgáltatásukat is, de nem álltam kötélnek. Hisz én egy igazi ezermester vagyok, mindent megjavítok a ház körül, nehogy már egy ajtócsere fogjon ki rajtam! Nemrég még az elromlott mosógépet is meg tudtam szerelni, ahhoz képest ez kismiska lesz! – gondoltam, és akkor még meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg túl könnyelműen állok a dologhoz.


Az új ajtót kiszállították, én pedig egy szép napos szombat délutánon úgy gondoltam, hogy nekilátok a feladatnak. Az interneten addigra már több tucat videót megnéztem, úgy gondoltam, hogy minden a kisujjamban van. 


A magabiztosságom azonban az első egy órában szertefoszlani látszott, amikor is még mindig nem sikerült kiszedni a régi ajtót a falból, pedig mindent úgy csináltam, ahogy a videókban láttam. Igaz, hogy ott használtak olyan szerszámokat, amik nekem nincsenek, de hát a magyar ember leleményes, így én is feltaláltam magam. Legalábbis azt hittem.


A délután lassan estébe hajlott, a régi ajtó ugyan kikerült végre, de az újat sehogy sem sikerült rendesen beszerelni, mindig akadt valami váratlan probléma, ráadásul a falnyílás is borzalmasan nézett ki. A részletekkel most nem untatnám a kedves olvasókat, de annyit elárulok, hogy aznap éjjelre ajtó nélkül maradt a házunk, és másnap egy nyílászárók beépítésével foglalkozó kedves barátom segített megoldani a problémát. Talán tényleg akadnak olyan munkák, amiket jobb inkább szakemberre bízni.” 


“Csak vártunk és vártunk…”


Tavaly belekezdtünk egy nagyobb volumenű átalakításba a házunkon, bővítettük, modernizáltuk, így egyértelmű volt, hogy a nyílászárókat is lecseréljük. Egy modern betörésbiztos ajtó mellett döntöttünk, hiszen az otthonunk és értékeink védelme nagyon fontos számunkra. 


Viszonylag hamar kiválasztottuk, és megvettük az újdonsült nyílászárót, ám ekkor szembesültünk egy váratlan akadállyal: hogyan kerül majd be a helyére? A cég, akitől vásároltunk, nem vállal kivitelezést, így nekünk kellett egy szakit találni a feladatra. Azt hittük, ez egyszerű lesz, de nem is tévedhettünk volna nagyobbat.


Egyszerűen senkit nem találtunk, aki egyhamar vállalni tudta volna a munkát, mindenki, akivel sikerült beszélnünk, több hónapos vagy akár egy éves határidőt mondott. Nagyon el voltunk keseredve, hiszen emiatt az építkezés sem tudott rendesen haladni, de nem tudtunk mit tenni. 


Mivel mi nem értünk hozzá, ezért az meg sem fordult a fejünkben, hogy saját kezűleg végezzük el a biztonsági ajtó beépítését. Végül csaknem 10 hónapnyi várakozás után került be az új nyílászáró a helyére.”


“A biztonsági ajtó beépítése még sosem volt ennyire egyszerű”


“Régóta szerettem volna már lecserélni a meglévő műanyag ajtónkat egy masszív és erős biztonságira. Sokféle terméket végignéztem, de egyik sem nyerte el maradéktalanul a tetszésem. 


Ekkor találtam rá a Nívóra. Már alapvetően az is lenyűgözött, hogy itt saját ajtót tervezhetek, melyet egyedileg gyártanak le, így a méretezés biztosan stimmelni fog, de hogy még a kivitelezéssel sem volt semmi bonyodalom, az már csak hab a tortán! 


Az első egyeztetést követően a megadott időpontban megérkeztek a szakemberek, akik mindent pontosan felmértek, nekem csak annyi dolgom volt, hogy otthon legyek, és fogadjam őket. Amikor pedig pár héttel később elkészült az ajtó, ismét megbeszéltünk egy időpontot a beszerelésre. 


A csapat meghozta az ajtót, majd mindössze 2-3 óra alatt kibontották a régit, és beszerelték újat, mindez pedig minimális felfordulással járt csak. Sőt, a szakik nemcsak összetakarítottak maguk után, hanem kérésemre még a régi ajtót is elszállították! Az ajtó pedig mondanom sem kell, hogy tökéletesen működik, és remekül illeszkedik a falba, azóta is elégedetten használjuk minden egyes nap. 


Még hogy a biztonsági ajtó beépítés macerás és hosszadalmas? Ugyan már! Csak a megfelelő céghez kell fordulni, és minden gördülékenyen fog menni!”

2024.02.22.

biztonsági ajtó
masszív szerkezet
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat