Bízza szakemberre! A kültéri bejárati ajtó beépítéssel együtt lesz tökéletes

Sokan úgy gondolják, hogy könnyűszerrel megbirkóznak egy kültéri bejárati ajtó beépítéssel. Hiszen mi sem egyszerűbb annál, hogy fogjuk magunkat, és kicserélünk egy nyílászárót. Mindenki maga dönti el, képes-e a feladat elvégzésére, néhány dolgot azonban érdemes figyelembe venni, mielőtt belevágnánk.


Ahhoz, hogy az ajtó valóban betöltse funkcióját, a megfelelő választás mellett elengedhetetlen a szakszerű beépítés is. Egy szakembernek, aki nap mint nap ezzel foglalkozik, megvan a munka elvégzéséhez megfelelő rutinja és szerszámai, így könnyűszerrel és hiba nélkül megoldja a feladatot. 


A cégünk által forgalmazott kültéri ajtók nemcsak biztonságosak, de a beépítés is mindig szakszerűen történik. Ne bízza a véletlenre a feladat kimenetelét, hiszen a javítás és újrabeépítés több költséggel és bosszúsággal jár! 


A profi kivitelezés fontossága


Gondoljunk csak bele, hogy egy rosszul beépített ajtó milyen lehetőségeket rejt a betörők számára, hiszen sok esetben nem a zárakkal kezdenek el bajlódni, hanem a tokban és az illeszkedésben keresik a hibát. Egy gyenge beszerelést könnyűszerrel kibontanak, és már szabad utat is kaptak. Az extra biztonsági ajtó beépítése kizárja ezt a lehetőséget, amennyiben szakember által valósul meg. Tapasztalatának és a megfelelő munkavégzéshez szükséges eszközeinek köszönhetően tökéletesen rögzíti az ajtót.


A következő fontos megemlítendő részlet a hőszigetelés, hiszen a védelem mellett ez a másik fő funkciója egy bejárati ajtónak. Ha az ajtó és a keret közötti hézagok megfelelő tömítése elmarad, akkor a kinti és a benti hőmérséklet-különbségek igyekeznek kiegyenlítődni. Ennek számos következménye lesz. 


És végül, de nem utolsósorban bármilyen csodálatos ajtót választottunk, nem igazán mutat jól, ha ferde, lóg a szárny, láthatóan nem csukódik pontosan. Ezek az eltérések a későbbiekben az ajtó műszaki állapotára is rossz hatással lesznek, akár teljesen tönkre is mehet. 


Számoljunk a kültéri bejárati ajtó beépítéssel! Hogyan is zajlik?


Érdemes felkészülni és tudni, hogy mi a folyamata egy nyílászáró beépítésének, így biztosan nem ér minket semmi meglepetés. Amikor a szakemberek megérkeznek, hozzák magukkal az előzőleg megrendelt terméket. Erről az időpontról értesíteni fognak minket időben, hogy tudjuk őket fogadni. 


Az első lépés a beépítési helyszín előkészítése. Amennyiben ajtócsere történik, a régi ajtó és a keret eltávolítása lesz a következő pont. Itt fontos megjegyezni, hogy beszerelési költségeink tartalmazzák a régi ajtók kibontását és elszállítását is, tehát ezzel nem lesz semmi gondja a továbbiakban.


Ezután a nyílás alapos tisztítása következik, fontos, hogy ne legyenek rajta lógó vakolatdarabok és por, mert a tokot rögzítő elemek és anyagok tapadása nem lesz megfelelő. Azt is le kell ellenőrizni, hogy a nyílás megfelelő méretű-e, ha eltérés mutatkozik, azt mindenképp korrigálni szükséges.

 

Majd a keret elhelyezése és rögzítése történik, ezen a ponton a legfontosabb szerszámunk a vízmérték lesz. Hogy az ajtó ne legyen csálé, a függőleges és vízszintes beállítás lesz a legfontosabb. Miután a szaki meggyőződött arról, hogy minden egyenes, a keretet speciális rögzítőelemekkel és csavarokkal a falhoz rögzíti. Az ajtókeret és a fal közötti hézagokat purhabbal tölti ki, ezzel biztosítjuk a stabilitást és a szigetelést.


Miután a keret stabilan rögzítve lett, a munka oroszlánrésze elkészült, ezután az ajtólap felhelyezésére és beállítására kerül a sor. Az ajtó pántjait megfelelően kell beállítani, hogy az ajtó könnyedén nyitható és zárható legyen. A beállításokat finomhangolásokkal kell végezni, hogy a zárak és a pántok tökéletesen működjenek. Az első beállítást követően, ha van rá lehetőség, egy hónap múlva újra tervezzünk be egy ellenőrzést, időközben ugyanis a használatból adódóan, pontatlanságok tűnhetnek fel. 

 

Rögzítéskor megtörtént a fal és a keret közötti rész purhabbal való kitöltése, ezt a folyamatot a keret és az ajtólap külső illesztésnél is el kell végezni, hogy megakadályozzuk a hőveszteséget és a beázást.

 

Végezetül nincs más hátra, mint az utolsó ellenőrzéseket végrehajtani.  Győződjünk meg róla, hogy az ajtó könnyedén nyitható és zárható, sehol sem akad a padlóba, nem nyikorog. A zárak megfelelően működnek, és a tömítések szorosak. Az esetleges finomhangolásokat követően az ajtó készen áll a használatra.


Miért érdemes szakemberre bízni a beépítést?


Bár a bejárati ajtó beépítése elsőre egyszerű feladatnak tűnhet, de mint láthatjuk a cikkből is, számos olyan részlet van, amely szaktudást és tapasztalatot igényel. Egy profi szakember munkája során figyelembe veszi az összes biztonsági és hőszigetelési tényezőt.


Ha bármilyen kérdése merülne fel kültéri bejárati ajtó beépítéssel kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeink egyikén!

2024.06.17.

nívó
ajtó
kültéri ajtó
biztonsági ajtó
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadás gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További lehetőségek gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat