Elegáns, modern és praktikus – az úszókapuszett előnyeiről röviden

Akár teljesen új kerítést építünk, akár a régit cseréljük le, a kapuk kérdésével is foglalkozunk kell. Egy úszókapuszett pedig szinte minden esetben jó választásnak bizonyul, hiszen rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkezik, így mindenképp jól járunk, ha mellette tesszük le a voksunkat.

 

Viszlát régi nyikorgó, nehezen járó kapu!

Az, hogy a nagykaput napi szinten nyitjuk, és csukjuk (akár többször is) vagy csupán alkalmanként, több tényező függvénye. Ha az autónkkal az udvarban szoktunk leparkolni, vagy a garázs a kertbe nyílik, akkor értelemszerűen gyakrabban fogjuk használni a nagykaput, mintha nincs járművünk, vagy a garázsajtó közvetlenül az utcára néz. 

Ám bármilyen sűrűn is nyitogatjuk, roppant bosszantó az, ha a kapuszerkezet szorul, nehézkesen, akadozva nyílik, és nagy erőkifejtés kell ahhoz, hogy egyáltalán meg lehessen mozdítani. A régi tolókapuk esetében ez a probléma bizony fennállhat, pláne ha a görgők kopottak vagy a sín eldeformálódott. 

Nem érdemes sokáig küszködni vele, amilyen hamar csak tudjuk, cseréljük le egy modern úszókapuszettre. Egyrészt ez a technológia már eleve fejlettebb, sikeresen kiküszöbölte a tolókapuk “gyermekbetegségeit,” másrészt egy új kapu esetében nem állnak fenn az amortizációból adódó problémák sem.

 

Úszókapuszett a saját igényeinkre szabva

Ma már az úszókapuszettek kínálatát illetően nincs hiány, ráadásul az elvárásainkhoz is hozzáigazíthatjuk őket. 

A Nívó úszókapuk tartalmazzák a mozgatáshoz szükséges görgőket is, így ezeket már nem kell külön beszerezni, a kapu könnyedén beszerelhető. Ám ha szeretnénk még további extrákkal is bővíteni, természetesen arra is van lehetőség.

Érdemes például motorizálásban gondolkodni, hiszen bár a kapu eleve könnyen nyitható, de még ennél is jóval egyszerűbb dolgunk lesz, ha a mozgatást egy automatika végzi helyettünk, nekünk pedig ki sem kell szállni a autóból, ha be szeretnénk állni az udvarba. 

A könnyű alumíniumból gyártott szerkezet mozgatását egy kisebb teljesítményű motor is el tudja látni, egy fából vagy kovácsoltvasból készült változat sokkal nehezebb, így ezekhez erősebb motorra is van szükség, ami értelemszerűen jóval többe is kerül. 

Ha pedig ennél is extrább megoldásra vágyunk, akkor beszerezhetünk egy úgynevezett okos kapunyitót is. Ezt a szerkezetet a motoros berendezéssel kell összekapcsolni, és segítségével már nemcsak az úszókapuhoz tartozó távirányítóval, hanem az okostelefonunkkal is tudjuk vezérelni a kaput. 

Ez több szempontból is praktikus: 

  • Nem szükséges magunkkal hordani a kapunyitó távirányítóját (a mobilunk meg úgyis mindig nálunk van).
  • Nem okoz problémát, ha a távirányító például eltűnik, tönkremegy, lemerül az elem benne, vagy túl kevés van belőle, és nem jut minden családtagnak. Okostelefonja viszont mindenkinek van, és tökéletesen helyettesíti a távirányítót.
  • Akár távolról is vezérelhetjük a kapunyitót. Ez akkor lehet hasznos, ha például épp érkezett hozzánk egy látogató, mi viszont még nem értünk haza, mert dugóba kerültünk. Amíg várakozunk, beengedhetjük a vendéget, hogy ne az utcán kelljen ácsorognia. 

Egy ilyen okos szerkezet nagyban megkönnyítheti a mindennapjainkat, de persze nem létszükséglet, ha azt érezzük, hogy úgysem használnánk ki a benne rejlő lehetőségeket, akkor maradhatunk egy teljesen egyszerű, mechanikusan működő úszókapuszettnél is.

 

Gondozásmentes kapuszerkezetek és kerítésrendszerek

Ha a cél az, hogy az új kerítés és kapu minél egyszerűbbé tegye az életünket, akkor ne csak a fentiekben említett intelligens megoldásokban gondolkodjunk, hanem az olyan kérdésekben is, mint az alapanyag.

Válasszuk az innovatív gondozásmentes kerítéselemeket és kapukat, amelyek csak küllemükben hasonlítanak a fára, viszont sokkal strapabíróbbak és időtállóbbak. Felejtsük el a rendszeres karbantartást, hiszen a speciális bevonattal ellátott fém elemek esetében nincs szükség rá. Évente 1-2 alkalommal némi vízzel és mosószerrel tisztítsuk meg a kerítést és a kapukat, és tulajdonképpen nincs is más teendő velük.

Az úszókapu mellett cégünk kínálatában kapható még tolókapu, kétszárnyú kapu és kiskapu is, a kerítéselemekkel megegyező stílusban és színben. Sőt, akár az erkély és a terasz korlátját vagy a kukatárolót is felépítheti Nívó lécekből, így háza és otthona egységes megjelenést kap. 

Termékeinkkel kapcsolatban rengeteg hasznos információt talál weboldalunkon, ahol néhány kattintással árajánlatot is kérhet, de ha ezenfelül bármi kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, munkatársaink állnak rendelkezésére! 

2023.07.21.

úszókapu szett
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat