Hogyan teremtsünk otthonosabb légkört fahatású falpanelekkel?

Manapság már egyáltalán nincs nehéz dolga azoknak, akik egyszerűen és költséghatékonyan, mégis kreatívan szeretnék egy kicsit átalakítani az otthonukat. Az olyan megoldásokkal ugyanis, mint a fahatású falpanelek, mindez könnyen kivitelezhető. 


Ezek a sokoldalú termékek többféleképpen is felhasználhatóak, így remek választást jelentenek mindenkinek, aki egy kis természetességet szeretne csempészni a lakótérbe.


A fa, mint a természet örök szimbóluma


Mégis ki ne ábrándozna néha arról, hogy mennyire jólesne egy időre elvonulni a külvilág elől, hátrahagyni a mindennapi mókuskereket, és egy erdő mélyén álló szép kis faházikóban eltölteni néhány napot teljes nyugalomban? 


Egy olyan helyen, ahol nincs sem internet, sem térerő, viszont körülvesz a természet. Reggelente az ébresztőóra és a forgalom zaja helyett napsütésre és madárcsicsergésre kelni, kávézás közben a teraszról figyelni a fákon vidáman futkosó mókusokat, napközben bebarangolni az erdőt, és csodálni a növény- és állatvilágot. 


Este pedig visszahúzódni a faházikó hívogató falai közé, begyújtani a kandallóba, majd egy pohár finom vörösbor és egy jó könyv társaságában tölteni az estét, az egyetlen hangforrás közben pedig a tűz megnyugtató ropogása.


Biztosak vagyunk benne, hogy e sorok hatására sok olvasónk fejében vizuálisan is megjelentek ezek az idilli képsorok. De az vajon feltűnt valakinek, hogy mi volt mindvégig a központi elem? Eláruljuk: a fa. A házikó ugyanis fából készült, az erdőt fák alkotják, és az esti jelenetben fával fűtöttünk a kandallóban. 


A fa tehát a természet, a nyugalom, a béke és az élet örökös jelképe, nem csoda, ha tudat alatt is szeretjük magunkat körbevenni vele. Főleg ebben a mostani urbanizált környezetben a sok mesterséges anyag és kütyü között igazán üdítően hat, ha az otthonunkban nagy hangsúlyt kapnak például a fahatású falpanelek


Dekoratív megoldásokkal a kellemesebb hangulatért


Még ha sajnálatos módon nincs is lehetőségünk arra, hogy elbújjunk a világ elől egy erdei kis faházikóba, akkor is tehetünk azért, hogy otthonunk hangulatosabb legyen, még akkor is, ha egy városi lakótelepen élünk.


A fahatású falpanelek erre kiváló lehetőséget nyújtanak, hiszen azt a hatást keltik, mintha a fal az adott részen deszkákból készült volna. Ha egy szobában minden falat a padlótól a plafonig beburkolunk vele, akkor már nem is olyan nehéz elképzelni, hogy egy igazi faházban vagyunk épp.


A paneleket ráadásul egyszerű felszerelni, és amellett, hogy remek dekorációnak számítanak, hangszigetelnek, valamint védik a falat különféle káros hatásoktól (pl. ütődés, összefirkálás, kaparás stb.).


Persze nem muszáj minden falat beborítani vele, használhatjuk csak egy-egy terület kiemelésére is. Remekül mutat például a nappaliban a tévé vagy a kanapé mögötti részen, egy-egy sarokban vagy mondjuk a hálóban a franciaágy két oldalán két keskenyebb sávban. 


Az opciók száma tehát végtelen, sőt, még térelválasztásra is alkalmasak ezek a panelek, amivel felhasználási területek újabb lehetőségei nyílnak meg előttünk. Ez a megoldás ugyanis jól jöhet akkor, ha egy nagyobb helyiséget szeretnénk több kisebb darabra leválasztani.


Például a garzonlakások esetében, ahol nincs több szoba, hanem gyakorlatilag egyetlen légtérben található a háló, a nappali és a konyha, étkező, csak az apró fürdőszoba van elkülönítve. 


Ez mindaddig nem gond, amíg az ember egyedül él, és nem nagyon hív át barátokat, de ha már ketten osztoznak egy ekkora lakáson, vagy vendégek jönnek, akkor a privát szféra érdekében jó, ha legalább az ágy környéke le van választva például egy fahatású falpanellel. 


De akár említhetnénk azt a klasszikus helyzetet is, amikor két gyermeknek közös szobája van. Kiskamasz korig a legtöbb testvér kényelmesen megfér egymás mellett, de egy idő után vágynak egy saját kis “birodalomra.” 


Ha pedig nincs lehetőség arra, hogy a család még egy szobát építtessen, vagy nagyobb ingatlanba költözzön, akkor marad a meglévő szoba kettéválasztása, amit falpanelekkel lehet a legkönyebben, akár szakember bevonása nélkül megoldani. 


Válassza Ön is a Nívó minőségi, fahatású falpaneljeit!


Cégünk kínálatában már egy ideje a falpanelek is szerepelnek, melyek fix méretben, összesen 169 féle színkombinációban érhetőek el (a lécek és a lécközök színe külön-külön variálható). A 60x240 cm-es darabokat tetszés szerinti méretre lehet vágni, így lényegében bármekkora terület beburkolható velük. 


Teremtsen természetközeli hangulatot otthonába egyszerűen és költséghatékonyan! A dekoratív paneleket egyszerű felhelyezni, és ha egyszer megtapasztalja, milyen szépen mutatnak, akkor garantáljuk, hogy kedvet kap majd ahhoz, hogy még több helyen alkalmazza őket. Ha rendelni szeretne, vagy kérdései vannak termékeinkkel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

2024.05.24.

falpanel
otthon
nívó
felújítás
lakberendezés
dekor
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadás gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További lehetőségek gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat