Kerítések fémből – gyakori kérdések és válaszok

Ma már egyre több családi háznál látunk olyan megoldást, hogy falécek helyett a kerítések fémből készülnek. Ez sokak fantáziáját megmozgathatja, ám aki még nemigen ismeri ezt a technológiát, az könnyen elbizonytalanodhat, hogy vajon tényleg jó alternatíva lenne-e. 


Cikkünkben ezért most megválaszoljuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a Nívó gondozásmentes kerítésekkel kapcsolatban, hogy ezzel is segítsünk az érdeklődőknek. 


Tudnivalók a gondozásmentes kerítéselemekről


A gondozásmentes kerítéslécek 2012 óta érhetőek el cégünk kínálatában. Ezek lényegében a hagyományos fadeszkákat hivatottak kiváltani, hiszen ugyanúgy lehet belőlük szép léckerítéseket építeni, csak épp ezeket nem kell karbantartani. A famintás burkolat pedig gondoskodik arról, hogy az elemek megjelenése hasonlítson az igaz fára. 


Ennél a terméknél kétféle alapanyag közül lehet választani, acél és alumínium. Mindkettő hosszú élettartammal rendelkezik, így e téren nincs különbség köztük. A kerítéselemekhez rendelhető kiskapu, illetve nagykapu úszó, guruló, valamint befelé nyíló, kétszárnyú kivitelben. 


  • Milyen hosszúak lehetne az elemek?


A lécek legfeljebb 3 méter hosszúak lehetnek, ám itt nem mindegy, hogy az acél vagy az alumínium termékekről van-e szó. Az előbbit megrendelés után, pontos méretre gyártjuk, míg az utóbbinál fix méretek vannak, amiket a felhelyezés előtt kell a megfelelő hosszúságúra vágni. 


  • Milyen szélesek a kerítéslécek?


Ez megint csak attól függ, hogy melyik típusról beszélünk. Az alumínium elemek elérhetőek 30 mm, 50 mm, 107 mm, illetve 151 mm-es szélességben, míg az acél lécek egységesen 106,5 mm szélesek. 


  • El lehet-e vágni a kerítéselemeket?


Az alumíniumból készülteket igen, ezért is írtuk, hogy ezeket fix hosszúságokban gyártjuk, és a megrendelő feladata, hogy a helyszínen méretre szabja őket. Az acél léceket viszont tilos elvágni, hiszen ha megsérül rajtuk a bevonat, akkor korrodálhatnak. Ezért itt a megrendelés során kell megadni a kívánt hosszúságot, és mi pontos méretre gyártjuk majd le az elemeket. 


  • Mennyi idő, mire elkészülnek a lécek?


Erre egyetemes választ nem tudunk adni, hiszen függ attól, hogy mennyi kerítéselemről van szó, az milyen típusú, illetve hogy mekkora a gyártóüzem aktuális leterheltsége. Ugyanakkor az ajánlatadás során mindenkit egyénileg tájékoztatunk a vállalási határidőről, így minden vásárlónk tudni fogja, hogy mikorra készülnek el a megrendelt termékei. 


  • Hogyan lehet felhelyezni a léceket?


A kerítéselemek előnye, hogy többféleképpen is felrögzíthetőek. A lécek állhatnak függőlegesen vagy vízszintesen, emellett lehetséges a hézagos és a zárt kialakítás is. Mindenki olyan módon építheti be a léceket, ahogy az neki a leginkább tetszik, hiszen attól még, hogy egy kerítés fémből van, lehet egyedi kialakítású is. 


Hasznos információk az oldalkerítésekkel kapcsolatban


Az oldalkerítések csak nemrég jelentek meg kínálatunkban, ezért úgy véltük, érdemes egy kicsit jobban bemutatni ezt a terméktípust is. Ezek tömör kialakítású, nagyobb méretű elemek, melyekből egyszerűen felépíthető egy zárt kerítésrenszer, ami biztosítja a zavartalan privát szférát a kertben. A gondozásmentesség és a hosszú élettartam természetesen itt is adott. 


  • Hányféle változatban kaphatóak az oldalkerítések?


A kialakítást illetően két típus van, a Zen és a Code. A Zen fantázianevű változat átlós hézagokat tartalmaz, míg a Code elemeken vízszintes rések találhatóak. Mindkét fajta négy alapszínben kapható, ezek az antracitszürke, mahagónibarna, bézsszürke és olajzöld. Az oldalkerítések alapanyaga alumínium. 


  • Hol lehet alkalmazni ezeket a kerítéseket?


Lényegében bárhol, ahová egyébként is szeretnénk kerítést telepíteni. Felszerelhetjük őket az utcafronti oldalra, az oldalsó vagy hátsó telekhatárra, de akár a kerten belül is lekeríthetünk egy-egy területet. A kis hézagoknak köszönhetően a kerítésen nem lehet átlátni, a modern dizájn pedig remekül illik minden stílusú ingatlanhoz. 


  • Milyen méretűek az elemek?


Az oldalkerítés panelekből áll, melyek mérete egységesen 199x90 cm. A front kerítés táblái 199x115 cm méretűek, amikhez rendelhető 199x40 cm-es lábazati elem is. Viszont mindegyikük vágható, így az sem gond, ha nem pont ezekre a méretekre van szükségünk. 


  • Igényel-e karbantartást?


A kerítésléceknél alkalmazott gondozásmentes technológia természetesen ebben a termékben is megjelenik, így nincs szükség karbantartásra vagy felújításra, egy időnkénti tisztításon kívül nincs más teendő.


Minőségi kerítések fémből a Nívótól


Reméljük, sikerült megválaszolnunk a kerítésekkel kapcsolatos kérdéseit, de esetleg akad még olyan, amire cikkünkből nem kapott választ, akkor keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, szívesen adunk felvilágosítást!


2024.03.13.

kerítés
biztonság
fém kerítés
gondozásmentes kerítés
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat