Kész kerítéselemek: praktikus tanácsok a kiválasztáshoz és a szereléshez

Manapság már sokféle megoldás létezik arra, hogy ingatlanunkat bekerítsük, erre a kész kerítéselemek megfelelő alternatívát nyújtanak. Nem egyszerű a választás, hiszen a kínálat igencsak bőséges.


A kerítés kivitelezése előtt alapos utánajárás és tervezés szükséges. A nagy kérdés: Milyen anyagból legyen a kerítés? Ha hosszú távra tervezünk érdemes időtálló megoldásban gondolkodni, és az is fontos, hogy ne legyenek utólagos költségek. Cégünk által forgalmazott kész kerítéselemek megkönnyítik a választást, hisz az acél és az alumínium is időtálló megoldás.


Kérdés lehet az is, hogy mennyire zavar minket az utcai forgalom, a zaj és a járókelők tekintete. Mit szólna egy rugalmas megoldáshoz, ahol maga állíthatja be a kész kerítéselemeket, akár egy zárt palánkot alkotva vagy csak minimális hézagokkal felszerelve.


A javíthatóság is dilemmát okozhat. Bármilyen körültekintően óvjuk a kerítésünket, előfordulhat, akár külső behatás vagy időjárás okozta kár, amikor javítani kell. Nem mindegy, hogy az egész megy a kukába, és teljesen a nulláról kell a kerítésépítést kezdeni, vagy csak a néhány sérült elemet kell kicserélni.


Sokakban felmerülhet hogy, vajon milyen kerítés nevezhető biztonságosnak. A főbb kritériumok, hogy ne legyen túl alacsony, laza, és megfelelő sűrűségben legyenek elhelyezve a lécek. Ha ezek nem teljesülnek, egy illetéktelen személy vagy egy kutya (legyen az idegen vagy a sajátunk) könnyedén átjut. 


A fentiekből rögtön látszik, hogy sok kérdés felmerül, amikor ingatlanunk határolása a cél. Érdemes körültekintően eljárni, hogy ne utólag bánkódjunk a rossz döntés miatt.


Mielőtt vásárolna, készítsen tervet!


Megoldást nyújt erre a helyzetre a kerítéstervezőnk, melynek segítségével egyszerűen és pillanatok alatt kirajzolódhat az elképzelés. Néhány kattintással megkapjuk egy komplett kerítés tervét. Egyedileg választhatunk színt, méretet, anyagot. Az idomok szélessége és iránya (álló vagy fekvő) is megadható. A kerítéselemek közötti távolság is szabályozható, illetve, gond nélkül tudunk bele varázsolni kapukat is.


A kész kerítéselemek összeszerelése, azaz a kivitelezés lépései


Ha már abban a fázisban vagyunk, hogy sikerült egy minden téren megfelelő kerítést összeállítani, gondolatban és tervekben is kialakult a kép, akkor jöhet a munka oroszlánrésze. 


Ha a kész kerítéselemek mellett döntöttünk, akkor annak megépítéséhez szükségünk lesz egy alapra, lábazatra. Ez betonból és téglából is készülhet. Ami aztán ízlés szerint színezhető és díszíthető kövekkel vagy kavicsokkal. Ezt a feladatot bízzuk szakemberre, mert csak egy profi kőműves lesz képes milliméter pontossággal beállítani az oszloptávolságokat.


A következő lépés már jóval egyszerűbb, egyáltalán nem igényli szakember közreműködését. Az elemek felszereléséhez mindössze néhány alap szerszámra lesz szükségünk, ami minden háztartásban megtalálható. Ilyen az akkus csavarbehajtó, a mérőszalag és a vízmérték. Az általunk gyártott léceket kimondottan egyszerű felszerelni, mert könnyű a súlyuk, emellett egy speciális keret még egyszerűbbé teszi a munkát.


Az acélból készült idomok esetében ez a folyamat még könnyebb, hiszen csak egy-egy műanyag klikk segítségével kell a vázra rögzítéshez. Ennek óriási előnye még a szabadon variálhatóság, akár palánkszerű elhelyezés is lehetséges, megakadályozva ezzel a nemkívánatos pillantásokat, illetve – tetszés szerint – kisebb vagy nagyobb hézagok állíthatók be a lécek között. Az elemek kivehetők, szabadon variálhatók.


Az utolsó mozzanatok elvégzése


Felhelyezéskor érdemes lazán hagyni a csavarokat (klikkel felszerelhető lécek esetén), és csak miután beállítottuk a megfelelő távolságot, vízmértékkel leellenőriztük, hogy mindegyik egyenesen áll-e, azután fixáljuk, és erősítsük fel őket. Egy utolsó ellenőrzést végezzünk még, és nézzük meg, hogy minden csavar rendesen meg lett húzva, sehol sem lötyög, lóg a kerítés.


Ezután csak annyi tennivalónk maradt, hogy elégedetten gyönyörködünk a frissen elkészült műben. A későbbiekben időnként egy kis mosószeres vízzel letisztíthatjuk a portól, esetleg ha valahol sérülést észlelünk kicseréljük az érintett elemet. Nem igényel csiszolást, oldószerekkel való kezelést a rozsda ellen, és újrafesteni sem kell. A gondozásmentes kerítések legfőbb előnye a hagyományos fémkerítésekkel szemben, hogy semmilyen utómunkálatot sem igényelnek, az idő előrehaladtával sem.


Amennyiben ön is szeretne ilyen egyszerűen kerítést az ingatlana köré, a tervezés fázisától, egészen a kivitelezésig, akkor böngésszen weboldalunkon. Kérdés esetén pedig vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot, és mi állunk rendelkezésére, e-mailben vagy telefonon is.

2024.06.11.

kerítés
gondozásmentes
acél
nívó
kerítéselem
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadás gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További lehetőségek gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat