Milyen egy biztonságos lakásajtó?

Az otthon biztonsága mindenki számára alapvető, ám ennek mértékét már sokan, sokféleképpen képzeljük el. Valakit teljesen megnyugtat az a tudat is, ha a lakásajtó egy szimpla műanyag nyílászáró, míg más csak akkor nem érzi magát és értékeit veszélyben, ha egy betörésbiztos ajtó védi lakása bejáratát. De valóban szükség van a lakások esetén is extra védelemre?

Társasház = nagyobb biztonság?

A családi házak óvatosabb lakói általában mindent megtesznek annak érdekében, hogy védjék ingatlanjukat és értékeiket az illetéktelen behatolóktól. Magas kerítés, kulcsra zárt kapu, mozgásérzékelős kültéri fényforrás, harapós házőrző kutya, riasztó, IP-kamera, biztonsági ajtó, okos zárrendszer… a lehetőségek sora végtelen.

Társasházi és lakótelepi lakások esetén viszont közel sem látni ilyen fokú védelmet. Bár a lépcsőházakhoz általában csak az ott lakóknak van kulcsuk, de a legtöbb kaputelefon rendelkezik egy olyan kóddal, ami azonnal nyitja az ajtót. Emiatt a kód birtokában gyakorlatilag bárki szabadon bemehet a lépcsőházba, és még csak fel sem kell csengetnie, hogy valamelyik lakó beengedje.

Ez elsőre ugyan kényelmes megoldásnak tűnik, de komoly biztonsági aggályokat is felvet. Hiszen gondoljunk csak bele: az egyik lakónak mondjuk épp nem működik a kaputelefonja. Szeretne ételt rendelni, de mivel nem tudja csengetésre beengedni a futárt, és nincs kedve lemenni az átvételhez, ezért megadja a diszpécsernek az ajtónyitó kódot, hogy a kiszállító felvihesse a rendelést a lakásajtóig.

Ezzel a kód máris legalább 2 illetéktelen személy birtokába került. Persze közel sem biztos, hogy bárki vissza is él majd vele, de mint tudjuk, az ördög sohasem alszik.

Ha pedig több olyan lakástulajdonos is van, aki megadja a kódot a gyakran odalátogató ismerőseinek, azok pedig esetleg másnak is továbbadják, akkor lassan eljutunk oda, hogy a lépcsőház zárja szinte semmit sem ér, mert sok olyan személy is bemehet ellenőrzés nélkül, aki nem ott lakik.

Márpedig ha egy betörő ezt a nem túl nehéz akadályt leküzdötte, akkor utána a lakásajtóknál fog próbálkozni.

A lakásajtó esetében se vegyük félvállról a biztonságot!

Láthatjuk tehát, hogy a lépcsőház ajtaja közel sem minden esetben véd a betolakodók ellen, ha pedig valakihez betörnek, akkor a szomszédok között indul az egymásra mutogatás, hogy kinek a hibájából juthatott be az illető.

Tehát a lépcsőházra semmiképp sem szabad “első számú biztonsági vonalként” tekinteni, hanem mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy maga a lakásajtó legyen az, ami majd távol tartja a betörőket.

nivo-blog-milyen-egy-biztonsagos-lakasajto-02.png

A Nívó Standard Biztonsági Ajtók ideálisak a zárt lépcsőházakba, és hamar elveszik a betörők kedvét attól, hogy a lakásunkban garázdálkodjanak. Bár egy ilyen ajtó elsőre egy szimpla faajtónak tűnik, azonban cseppet sincs egy “súlycsoportban” velük. A belsejében ugyanis egy 1,5 mm vastag tömör acéllemez helyezkedik el, ám ezt ügyesen eltakarja a szigetelőréteg és a külső faburkolat.

A 3 db cilinderzár 3 kicsapónyelvvel és 3 fix záródási ponton egyesül a 2 mm vastag szénacél zártszelvényből készült tokkal, a 35 decibeles hangszigetelés pedig nem csak a betörőket, hanem a lépcsőház bosszantó zajait is odakinn tartja.

Egy Nívó Ajtó sokkal nagyobb védelmet jelent, mint egy egyszerű fa vagy műanyag nyílászáró, amit egy elszántabb behatoló könnyűszerrel megrongálhat. Ráadásul optikai kitekintővel van felszerelve, így az ajtó kinyitása nélkül megbizonyosodhatunk róla, hogy ki érkezett hozzánk; ha pedig az illető egy gyanús alak vagy kéretlen személy, akkor egyszerűen úgy is dönthetünk, meghagyjuk abban a hitben, hogy épp nem vagyunk otthon.

Aki a lakásajtó biztonságát is szem előtt tartja, annak valószínűleg akkor sem keletkezik kára, ha egy betörő csakugyan bejutott a lépcsőházba, és esetleg egy-két lakásba is. Hiszen egy társasházban bőven van választék, a hívatlan látogató pedig jó eséllyel úgyis azt a lakást fogja választani, ahová könnyen és gyorsan be tud osonni, nem pedig azt, amit a legmasszívabb lakásajtó véd.

Szereltessen be Ön is Nívó Biztonsági Ajtót!

Amennyiben szeretné biztonságban tudni otthonát és értékeit, de nem bízik a lépcsőházi ajtó “visszatartó erejében”, válassza Ön is betörésbiztos ajtónkat! Az otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően ráadásul most akár féláron is hozzájuthat az új lakásajtóhoz, így a védelem mellett az anyagiak miatt sem kell aggódnia!

nivo-blog-milyen-egy-biztonsagos-lakasajto-01.png

Az ajtókat mindig megrendelés és helyszíni szemle után, egyedi méretben gyártjuk le, illetve a megjelenését illetően is számos lehetősége van: a belső és külső oldal akár eltérő színű is lehet, hogy a lépcsőházhoz és az előszobához is illeszkedjen. További információkért keressen minket elérhetőségeinken!

 

2021.08.26.

lakás ajtó
bejárati ajtó
nívó biztonsági ajtó
biztonsági ajtó
biztonságos ajtó
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat