4 tévhit a biztonsági bejárati ajtókkal kapcsolatban

“A biztonsági ajtók nem illenek a lakóingatlanokhoz”

Mivel egy hazánkban még viszonylag új terméktípusról beszélünk, ezért nem csoda, ha akadnak olyan emberek, akiknek a “biztonsági ajtó” kifejezést hallva rögtön az ipari létesítményeknél látott tömör vasajtók jutnak eszébe. Való igaz, hogy ilyet senki sem szívesen építtetne be az otthonába, de szerencsére nem is kell.

Ne feledjük, hogy az ipari felhasználásra szánt nyílászárók esetében az esztétikum másodlagos, a funkcionalitáson van a hangsúly. A lakossági termékeknél viszont mindkettő egyaránt fontos, hiszen a bejárati ajtó nemcsak a be- és kilépés helyszínét jelenti, hanem egyben dekorációként is szolgál. Pláne egy társasházi lakás esetében, ahol gyakorlatilag mindenki látja, aki csak elhalad előtte a lépcsőházban.

A Nívó biztonsági ajtók viszont otthonos, ízléses megjelenéssel büszkélkednek, hiszen bár belül tömör acéllemez gondoskodik a védelemről, ugyanakkor ezt elrejti a szép faburkolat. A dizájn olyannyira tetszetős, hogy ránézésre meg sem lehet állapítani, hogy egy vaskos betörésbiztos ajtóval van dolgunk, nem pedig sima fából vagy műanyagból készült nyílászáróval.

 

“Nincs olyan, hogy betörésbiztos ajtó, ez csak reklámfogás”

Azok az emberek, akiket már átvert egy-egy megtévesztő hirdetés, joggal válnak bizonytalanná és kezdenek el kételkedni abban, hogy a kiszemelt termék valóban azt nyújtja-e, amit ígér.

Ahelyett azonban, hogy kapásból elvetnénk az ötletet, érdemes egy kicsit kutakodni, és utánajárni a dolgoknak. Egy biztonsági bejárati ajtó esetében például nézzünk utána annak, hogy vajon van-e bizonyíték a hatásosságával kapcsolatban.

Erre jó eszköz a MABISZ tanúsítvány megléte. Ez ugyanis egy független szervezet, amely rendszeresen tesztel különféle biztonságtechnikai eszközöket. Ezek nem számítógépes diagnosztikai vizsgálatokat jelentenek, hanem a szakértők a gyakorlatban lemodelleznek egy betörési kísérletet. Azaz a tesztre küldött terméket igazából megpróbálják megrongálni különféle szerszámok használatával, közben pedig az időt is mérik. 

A MABISZ tesztről korábban már készítettünk egy külön blogbejegyzést, érdemes ezt is elolvasni a további részletekért. 

A lényeg, hogy amennyiben a kiszemelt ajtó rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nemcsak a gyártó szerint biztonságos, hanem ez a tulajdonsága egy valós vizsgálat során is bizonyítást nyert. Ezekben a nyílászárókban tehát nyugodt szívvel megbízhatunk.

 

“A biztonsági bejárati ajtók túlárazottak”

A mai világban a vásárlók többsége árérzékeny, azaz nagyon is megnézi, hogy mire mennyit költ, és szereti a legjobb ár/érték arányú termékeket választani. Csakhogy nem mindig egyszerű eldönteni, hogy vajon mi számít annak.

Tény, hogy egy egyedi biztonsági bejárati ajtó jóval drágább, mint mondjuk egy barkácsáruházban készen kapható, műanyag nyílászáró. Azonban ne csak azt vizsgáljuk, hogy mekkora egyszeri kiadással kell számolni, hanem gondolkodjunk hosszabb távon!

A műanyag ajtók szerkezetileg sajnos nagyon gyengék, emiatt egy betörőnek nem lesz túl nehéz dolga velük. Ha pedig egyszer bejutott az otthonunkba, valószínűleg mindent visz, amit csak tud. Egy ilyen rablás sokkal nagyobb anyagi kárral jár, mint amennyibe egy megbízható ajtó került volna, sőt akár olyan tárgyakat (pl. felmenőktől örökölt ékszerek, képek) is eltulajdoníthat, melyek értéke számunkra felbecsülhetetlen. 

Érdemes ebből a szempontból is átgondolni a dolgot, és alighanem rájövünk majd, hogy egy biztonsági ajtó egyáltalán nem túlárazott, hanem inkább pont a legkimagaslóbb ár/érték arányú termék.

 

“A biztonsági ajtókból szűkös a választék”

Biztosan akad ilyen cég is, de nálunk, a Nívónál cseppet sem ez a jellemző! Mi ugyanis egyedi nyílászárókat készítünk, így nálunk még csak be sem kell érnie egy meglévő választékkal, hanem teljesen szabad kezet kap leendő ajtaja megtervezésében.

Válasszon színt, dizájnt, kiegészítőket, és még a méretet illetően sem kell kompromisszumot kötnie, ugyanis minden ajtót egyedi méretre gyártunk. Ezáltal nem kell átalakítani az ajtónyílást, hanem szerelőcsapatunk hamar beépíti az új nyílászárót. Kíváncsi a további részletekre, netán szeretne árajánlatot kérni? Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

2023.08.25.

biztonsági bejárati ajtó
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat