Hogyan történik a Nívó biztonsági ajtók gyártása?

Rengeteg cikkben írtunk már a betörésbiztos ajtók előnyeiről, típusairól, a választás szempontjairól és egyéb hasznos dolgokról. Mai bejegyzésünkben viszont az érdekességekért rajongó olvasóinknak kedvezünk, hiszen bepillantást engedünk a biztonsági ajtók gyártásába. Lessen be velünk a “kulisszák mögé!”

Hogyan lesz a tervekből kész ajtó?

Megrendelőink többsége nagyon kedveli a weboldalunkon található ajtótervező programot, melynek segítségével egyszerűen, pár kattintással elkészíthetik leendő ajtajuk virtuális mását. Azonban ebből a tervből csak precíz, komoly munka árán lesz kézzelfogható, kész nyílászáró.

Miután Ön leadta rendelését, a helyszíni felmérés során kollégáink leveszik a pontos méreteket és átbeszélheti velük a konkrét elképzeléseit. Miután megrendelése véglegessé vált, kezdődhet a pár hetes várakozási idő, mely alatt üzemünkben megtörténik a biztonsági ajtó gyártása.

Vasanyagból ajtótok- és keret

A bejárati ajtók kerete és tokja acél zártszelvényből készül, mely 6 méter hosszúságú szálakban, nyersen érkezik meg üzemünkbe. Ezeket a szálakat egy sínpályán mozgó robot helyezi egy lézervágó berendezés alá, ami az előre betáplált program alapján minden egyes darabot pontos méretre vág. Ezen felül kivágja a leendő zárak helyét és ahol kell, a szükséges meneteket is bemarja.

A kiszabott darabok egy speciális forgó állványra kerülnek, ahol egy hegesztőrobot összehegeszti őket az élek mentén, illetve felrögzíti a zsanérokat is. Az automatizált hegesztés előnye, hogy a varrat mindig tiszta és egyenes lesz. A lakatosmunka egy részét így már az intelligens gépek végzik, ugyanakkor az emberi munkaerő még mindig nélkülözhetetlen.

A robot által összehegesztett ajtótokokkal- és keretekkel ugyanis lakatosmesterek dolgoznak tovább; lecsiszolják a varratokat ahol szükséges, valamint behegesztik az acélmeretívőket, és az acéltáblákat.

A biztonsági ajtógyártás első fázisaiban tehát összeállítjuk az ajtó szerkezetét. A munkálatoknak viszont még közel sincs vége, hiszen itt még csak egy “nyers”, fém nyílászáróról beszélhetünk, ami igen messze áll az otthonos, esztétikus ajtóktól.

Az ajtók “kicsinosítása”

Az ajtó tokja és szárnya ezután a szinterező részlegre kerül. Ez egy olyan festési eljárás, melynek során a porfesték pozitív, a festendő felület pedig negatív töltést kap, ezáltal a felület magához vonzza a festék molekuláit. Ennek a technológiának az előnye, hogy alig van veszteség, a festék majdnem 100%-a hasznosul.

Mialatt a szinterezés zajlik, az üzem egy másik részlegén az ajtó többi elemét is elkészítik. Az ajtó belső és külső borítása fa rétegelt lemezből készül, amit egy CNC-marógéppel dolgoznak fel: kivágják a zárak és az üvegbetétek helyét, illetve a díszítőmarásokat, amennyiben a megrendelő ilyeneket is kért.

A formára vágott falemezekre ezután rákerül a fólia, amitől az ajtó fahatásúvá válik. Ehhez a lemezeket először megtisztítják, megcsiszolják, majd egy olyan speciális ragasztóval vonják be, ami hő hatására aktiválódik. A méretre vágott fóliát ezután a lemezre illesztik, majd betolják egy olyan gépbe, ami egyszere vákuumozza és préseli; így a fólia tulajdonképpen rásül a lemezre.

Aki pedig egyszínű, festett ajtót választott, annál a fóliázás művelete helyett a lemezek festésére kerül sor.

A biztonsági ajtó gyártásának egyik legfontosabb mozzanata, az ajtó összeillesztése

Miután az ajtó kerete, belseje és burkolata készen áll, következhet a nyílászáró összeállítása. Ekkor kerülnek be a szigetelőanyagok és a zárszerkezetek, az üvegbetétek, végül helyére kerül a külső és belső burkolat.

Most már csak olyan apróságok vannak hátra, mint a kilincsek és rozetták, az élvédő elemek, a kukucskáló felszerelése, és a biztonsági ajtógyártás folyamata véget ért.

A kész ajtót félretesszük, majd az ügyfelekkel való kapcsolattartásért felelős munkatársak felveszik a kapcsolatot a megrendelővel, hogy egyeztessék a kiszállítás és beszerelés időpontját.

Az elkészült ajtót ezután helyszíni szerelő kollégáink a szállítójárműbe helyezik, majd az előre megadott időpontban megéreznek a megrendelőhöz, ahol kiszedik a régi ajtót és beépítik a helyére az újat. A megrendeléstől az ajtó beépítéséig körülbelül 4-6 hét telik el, függően attól, hogy budapesti vagy vidéki szállításról van szó.

Láthatja tehát, hogy a Nívó biztonsági ajtókat a legmodernebb technológiák és kiváló szakemberek együttműködésével készítjük nagytarcsai üzemünkben. Mindez garancia a minőségre és az időtállóságra.

Ha az olvasottak alapján az Ön érdeklődését is felkeltették a betörésbiztos ajtók, keressen minket elérhetőségeinken, és legyen Ön is egy Nívó ajtó boldog tulajdonosa!

 

2022.04.20.

bejárati ajtó
nívó biztonsági ajtó
biztonsági ajtó
műanyag ajtó
fa ajtó
fa bejárati ajtó
acél ajtó
acél biztonsági ajtó
fém bejárati ajtó
műanyag bejárati ajtó
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat