Kisokos az acél kerítéselemekről

Cégünk fennállása óta már rengeteg elégedett vásárló választotta az acél kerítéselemeket, viszont mindig akadnak új érdeklődők, akik még csak most ismerkednek ezzel a technológiával. 


Az ő kedvükért készítettünk most egy átfogó blogbejgyezést, melyben minden fontos tudnivaló szerepel ezzel a termékkel kapcsolatban. 


Általános tudnivalók az acél kerítéselemekkel kapcsolatban


Vállalatunk kétféle kerítéslécet gyárt, melyek közt a fő különbség az alapanyagban rejlik, ugyanis az egyik alumíniumból készül, a másik acélból. Cikkünk témája ez utóbbi, úgyhogy nézzük is meg rögtön az alapvető műszaki paramétereket:


  • Súly: 0,7 kg / m

  • Szín: 21 féle szín

  • Szín felület: strukturált (érdes, matt)

  • Profil: rombusz (ferde letörés, egyedi szabadalom szerint)

  • Profil forma: visszahajtott profil

  • Profilvastagság: 15 mm

  • Profilszélesség: 105 mm

  • Anyagvastagság: 0,6 mm

  • Felrögzítés: Klikk + önmetsző csavar segítségével

  • Vághatóság: nem (pontos méretre gyártjuk)

  • Felületkezelés: színterezve (a porfestés egy modern fajtája)

  • Fa hatású szín felvitele: szinterezéssel

  • Korrózió: amennyiben felülete megsérül, abban az esetben korrodálhat

  • Színezés: mindkét oldalon

  • Rögzítési pont láthatósága: a Klikk hátulról látható

  • Felhasználhatósági terület: kerítéslécként, erkély- vagy teraszkorlátként


Az acél kerítéselemeket többrétegű bevonat védi, így ha ez nem sérül, akkor a lécek nem korrodálnak, és nem fakulnak ki. Az acélra először egy horganyréteg kerül, majd erre visszük fel a cirkónium alapú konverziós réteget. Erre kerül a speciális időjárás-, korrózió- és UV-álló, műanyagbázisú porfesték, végül az UV-stabil fahatású bevonat. 


Bár ez a termék sok tulajdonságában hasonlít az alumínium lécekhez, mégis akad néhány fontos eltérés köztük. Az első, hogy az acél elemek “C” formájúak, így a hátsó részük nyitott, ellenben az alumíniumé teljesen zárt. 


Egy másik lényeges különbség, hogy az acél lécek választása esetén rendeléskor a pontos méretet kell megadni, és eszerint gyártjuk le őket, ezeket a termékeket ugyanis tilos utólag elvágni, hiszen akkor megsérül rajtuk a bevonat, és így már nem garantálható a korróziómentesség. 


650 mm és 3000 mm között bármilyen hosszúságú elemet le tudunk gyártani, a lécek szélessége egységesen 105 mm. 


Az elemek 21 féle színben választhatóak, ezek között találhatóak olyan klasszikus famintás árnyalatok, mint a pácolt tölgy vagy a dió, de az olyan modernebb színek is, mint az antracitszürke vagy a calvados. 


Az acél kerítéselemek felszerelése


A kerítésléceket többféleképpen is fel lehet rögzíteni, állhatnak hézagosan vagy zártan, illetve vízszintesen és függőlegesen. Utóbbi esetben tartókeretet is használni kell, míg a vízszintes elrendezést meg lehet oldani csak távtartóval is, de erről kicsit később. 


Nézzük most az első esetet. A tartókeret mellett szükség lesz még az “L” profilokra, a műanyag rögzítő klikkekre és a hozzájuk tartozó csavarokra, önmetsző csavarokra a profilhoz, illetve függőleges elrendezés esetén a zárókupakokra.


A művelethez szükséges szerszámkészletet illetően legyen kéznél egy kézi fűrész, sarokcsiszoló vagy gérvágó gép, egy állvány, amin elrendezhetjük az elemeket, vízmérték, mérőszalag, ácsceruza, kalapács, csavarhúzó, kézi fúró-csavarbehajtó gép, valamint távtartó a rések pontos beállításához. 


A szerelés menete a következőképpen zajlik:


  1. Készítsünk elő minden alkatrészt, ellenőrizzük le, hogy mindenből megvan-e a szükséges mennyiség.

  2. Illesszük össze lazán a klikkeket a rögzítőcsavarokkal.

  3. Vágjuk méretre az “L” profilokat, majd csavarozzuk fel őket a tartókeret megfelelő részére.

  4. Helyezzük a klikkeket az acél lécekre, majd rakjuk fel őket az “L” profilra, és húzzuk meg rajtuk az egyik rögzítőcsavart.

  5. Alakítsuk ki a lécközöket, majd fixáljuk őket a második csavar meghúzásával.

  6. Végül rögzítsük az elemeket a klikken keresztül az “L” profilhoz.

  7. Függőleges elrendezés esetén rakjuk fel a lécek tetejére a zárókupakokat.


A tartókeret nélküli felszerelést csak vízszintesen, 2100 mm szélességig javasoljuk, a fal és a léc széle között pedig érdemes 1 cm hézagot hagyni, hogy az “L” profilt megfelelően rá tudjuk szorítani.


Ehhez a művelethez is az előbb felsorolt szerszámokra lesz szükség, illetve a megfelelő mennyiségű távtartó gyűrűre. A szerelés menete annyiban különbözik, hogy a profilokat itt nem a tartókeretre, hanem a kerítésoszlopokra szereljük fel úgy, hogy a távtartó gyűrűk a profil és a fal között helyezkednek el. 


A léceket az “L” profilokra a feljebb ismertetett módon kell felrögzíteni, valamint javasolt a kerítésmező közepére egy plusz profilt felszerelni merevítőként. 


Szeretné inkább ránk bízni a szerelést?


Ha Ön nem szeretne vesződni a kerítéslécek telepítésével, jelezze bátran ezirányú szándékát amikor felveszi velünk a kapcsolatot, csapatunk ugyanis az ország teljes területén vállal helyszíni kivitelezést.

2024.03.05.

kerítés
biztonság
acél kerítés
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat